Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σε Πελοπόννησο, Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα

Από την κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου
Από την κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου
Στην Πελοπόννησο, επί της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στο Λατίφι Αμαλιάδας βρίσκονται οι αγρότες της Ηλείας. Χτες το πρωί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Πύργου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες και τον κίνδυνο νέων περικοπών σε αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, κάνοντας συμβολική κατάληψη.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέχρι το Δασαρχείο Καλαμάτας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού Πυλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα χαράτσια που τους επιβάλλονται από τους νέους δασικούς χάρτες. Στη συνέχεια επέστρεψαν στη γέφυρα του Πάμισου ποταμού, την οποία και απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες.

Στον κόμβο Ινάχου παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αργολίδας, εκεί όπου χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης πραγματοποίησαν χτες το πρωί αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εξέφρασαν με χαιρετισμούς εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας και την Ομάδα Γυναικών. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Σπάρτης, η οποία κατέληξε στη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών, όπου οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για τα χαράτσια που τους επιβάλλονται, με αφορμή την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες του Αιγίου παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των βενζινάδικων.

Στην Ηπειρο, σταθεροί στις θέσεις τους μένουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας που έχουν στήσει μπλόκο στο Λούρο, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν τα μπλόκα στο Κεφαλόβρυσο και στον «κόμβο Βρυσούλας».

Χτες, αγρότες από τα μπλόκα στο Λούρο και τη Βόνιτσα κατευθύνθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα διόδια του Ακτίου, στις 12 το μεσημέρι, όπου και παρέμειναν για δύο ώρες, ανοίγοντας τα διόδια για τα διερχόμενα οχήματα. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.

Στη Φθιώτιδα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν παραταχθεί στον κόμβο Ανθήλης και παραμένουν σταθερά στο αγωνιστικό τους πόστο, όπως και οι συνάδελφοί τους της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που έχουν συγκεντρωθεί στη θέση «Παλιούρια» στο Μαντούδι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ