Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Πιστοποιητικά «νομιμοφροσύνης» με αντικομμουνιστική βούλα

Αποσπάσματα απο την ομιλία του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

Την προσπάθεια της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να χαράξουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και να θέσουν ψεύτικα διλήμματα στη βάση του δίπολου «σκοταδισμός - πρόοδος» καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Δηλαδή, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που έχουν τέτοια νομοσχέδια, κατατάσσονται στις δυνάμεις της προόδου της ανθρωπότητας; Η καπιταλιστική βαρβαρότητα που συντρίβει τον άνθρωπο, ο μεσαίωνας που ζούμε σήμερα παίρνει πιστοποιητικό προόδου από εσάς με αυτά τα νομοσχέδια;», αναρωτήθηκε, και ξεκαθάρισε πως σκοταδισμός είναι «να επανέρχεσαι σε θεωρίες ξεπερασμένες από την ίδια την ανθρωπότητα, ότι δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια».

Στηλίτευσε την επίθεση που δέχθηκε το ΚΚΕ για «συντηρητισμό» και «ομοφοβία», μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει πως «δεν φτάνει μια δήλωση και μια απόφαση και να αφήνεις το άτομο βορά σε μια κοινωνία», αλλά χρειάζεται επιστημονική και κοινωνική στήριξη προκειμένου το ατομικό δικαίωμα να ασκείται με ουσιαστικό και όχι τυπικό τρόπο.

Οσον αφορά τα δικαιώματα, σχολίασε την υποκρισία και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσο θράσος χρειάζεται μια κυβέρνηση που εμφανίζεται ως αριστερή, να εφαρμόζει μνημόνια, να συντρίβει το λαό, να τον γυρίζει χρόνια πίσω, πείνα, δυστυχία, φτώχεια, να δίνει απλόχερα στο κεφάλαιο, στην πλουτοκρατία, να προσκυνάει το ΝΑΤΟ, τον δολοφόνο των λαών με εκατομμύρια θύματα, να προσκυνάει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να μας εμφανίζεται με τη σημαία των ατομικών δικαιωμάτων... Και αφού, λοιπόν, τα υποστηρίζετε, καταργήστε τον τρομοκρατικό νόμο. Θα το κάνετε; Φέρτε τον, αφού διαφωνείτε. Δεν θα το κάνετε, γιατί δεν σας αφήνει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο,τι σας επιτρέπει το σύστημα και η Ευρωπαϊκή Ενωση, τα φέρνετε και μάλιστα τα παρουσιάζετε και σαν προοδευτικά. Τι θα κάνετε με το συνδικαλιστικό νόμο; Αυτό δεν είναι ατομικό δικαίωμα; Ερχεται. Και μπορεί να είναι και αντιπερισπασμός όλο αυτό το νομοσχέδιο».

Ο Θ. Παφίλης στάθηκε ιδιαίτερα στη διαπίστωση πως η κοινωνία εξελίσσεται, την οποία ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Κάποτε, λέει, θεωρείτο δεδομένη η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σήμερα; Δεν υπάρχει. Εχουμε ταξική κοινωνία. Αυτό δεν έχουμε; Ετσι είπε. Κάποτε, λέει, θεωρείτο φυσιολογικό να δουλεύουν οι εργάτες δεκαέξι ώρες. Ενώ σήμερα δουλεύουν πεντάωρο, διότι έχει εξελιχθεί η επιστήμη, η τεχνολογία. Είναι σύγχρονοι σκλάβοι σήμερα», σημείωσε, και πρόσθεσε πως η φύση του καπιταλιστικού συστήματος δεν έχει αλλάξει. «Φυσικά, η επιστήμη εξελίσσεται, μια σειρά από πράγματα εξελίσσονται, αλλά η ταξική καταπίεση, η ταξική εκμετάλλευση, αυτή η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο», είπε.

Εξήγησε, επίσης, ότι η ένταση της επίθεσης σχετίζεται με την υποχώρηση του κινήματος αλλά και με την ανατροπή του σοσιαλισμού, στον οποίο έσπευσαν να επιτεθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, μέχρι τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ιδιαίτερα στάθηκε στην αντικομμουνιστική αποστολή των βουλευτών και των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως γι' αυτήν μπορεί να παίρνουν και «πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης»...

Μεταξύ άλλων, σημείωσε τα εξής: «Για να δούμε, λοιπόν, τι είπατε για το σοσιαλισμό. Και από πού τα βρήκατε τα στοιχεία που είπατε; Εμείς δεν λέμε ότι όλα ήταν άγια, αλλά δεν γίνεται να κάνεις συγκρίσεις. Αυτός είναι ιστορικός ακροβατισμός και αντιεπιστημονικό να συγκρίνεις το σήμερα, το 2017 με το '20 και το '30. Θέλετε να το συγκρίνουμε; Να το συγκρίνουμε. Τι συνέβαινε στον καπιταλιστικό κόσμο το '20, το '30 και μέχρι τη δεκαετία του '70; Λοβοτομές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πολλά άλλα χειρότερα. Τι στοιχεία έχετε εσείς που μιλάτε τόσο ανεύθυνα για γκούλαγκ και τέτοια; Από πού τα πήρατε; Από τη CIA; Φέρτε μας ένα στοιχείο που να λέει ότι τόσοι φυλακίστηκαν, τόσοι εξορίστηκαν, τόσοι έκαναν εκείνο επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι. `Η μήπως επειδή θεωρείτο η παιδεραστία έγκλημα, ενώ στην Ολλανδία της προχωρημένης Ευρωπαϊκής Ενωσης, που όλοι υποστηρίζετε, είναι πολύ φυσιολογικό και νομιμοποιείται, όπως και το κόμμα των κτηνοβατών, όπως και όλα αυτά που συμβαίνουν στη σαπίλα του καπιταλιστικού κόσμου και που δεν έχουν σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα προβλήματα (...)

Εμείς δεν λέμε ότι όλα έγιναν άγια, ότι δεν υπήρχαν προβλήματα και σ' αυτούς τους τομείς. Ο σοσιαλισμός κλήθηκε να ανοίξει νέους δρόμους εκεί που δεν υπήρχαν ούτε μονοπάτια και απέδειξε την ανωτερότητά του. Ξέρετε, επειδή μιλάτε για την Οκτωβριανή Επανάσταση, η Οκτωβριανή Επανάσταση έγινε για να ανατρέψει τον καπιταλισμό και έγινε απ' αυτούς που ήθελαν να τον ανατρέψουν, όχι απ' αυτούς που τον υπηρετούν και μάλιστα τον υποστηρίζουν κιόλας και καλλιεργούν και την αίσθηση ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει καλύτερος και πιο ανθρώπινος. Ε, αυτοί δεν μπορούν να μιλάνε για την Οκτωβριανή Επανάσταση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ