Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
Ημερομηνίες, ντιμπέιτ και αγωνίες

Τη 12η Νοέμβρη, και αν χρειαστεί 2ος γύρος τη 19η του μήνα ανακοίνωσε ως ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών για τον επικεφαλής του υπό διαμόρφωση νέου φορέα έκφρασης της «κεντροαριστεράς», ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος, αφού πρώτα έλαβε τις σχετικές διαβεβαιώσεις των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο.

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη αναμένεται, μετά από πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού «Action24», το 1ο «ντιμπέιτ» μεταξύ των υποψηφίων, όπου θα μετέχουν όμως μόνο οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης. Η συμμετοχή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου κρίνεται αμφίβολη λόγω προβλήματος υγείας. Η δε Φώφη Γεννηματά αρνήθηκε να λάβει μέρος στην αναμέτρηση.

Στο μεταξύ, το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δημοσιοποίησε χτες απόφασή του για την «ενίσχυση της προγραμματικής, πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας του χώρου», προβάλλοντας το «Σχέδιο Ελλάδα» για την αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας ως «ένα πολιτικό σχέδιο ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» και εκφράζοντας την αγωνία - για τον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων - ο νέος φορέας «να έχει σαφές ιδεολογικό, προγραμματικό και κοινωνικό στίγμα, να μην δίνει εικόνα άμορφου ενδιάμεσου σχήματος στο πολιτικό μας σύστημα, ούτε φυσικά την εικόνα μιας τεχνητής σύγκλησης κομματικών δυνάμεων και πολιτικών παραγόντων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ