Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ασμα Ασμάτων» στο «Από Μηχανής»

Το «Ασμα Ασμάτων», ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Παγκόσμιας Γραμματείας, θα παρουσιάζεται έως τις 5 Νοέμβρη στο «Από Μηχανής Θέατρο», σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, μαζί με την Ομάδα Θεάτρου Τhe 3rd person theatregroup, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.

Το «Ασμα Ασμάτων», το εξαίσιο ερωτικό ποίημα, που ορισμένοι μελετητές αποδίδουν στο βασιλιά Σολομώντα, έχει ως θέμα του, μέσα από την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου. Το «Ασμα Ασμάτων», γραμμένο αιώνες πριν, τοποθετεί τον έρωτα στην πρώτη θέση της ανθρώπινης εμπειρίας. Μιλά για την αγάπη η οποία είναι «κραταιά σαν θάνατος», για τον πόθο που είναι «σκληρός σαν τον Αδη, σπιθοβολά ολόγυρα με φλόγες της θεϊκής φωτιάς», για τον έρωτα σε υπερβολικό βαθμό, για το φως και το σκοτάδι.

Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το «Ασμα Ασμάτων» και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες.

Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου. Κίνηση: Μαρία Φουντούλη. Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης. Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού. Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος. Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά - Φαμέλη. Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ