Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Εργατική - λαϊκή απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις

Συγκέντρωση ΚΟ του ΚΚΕ την Παρασκευή 13 Οκτώβρη

Σε συγκέντρωση καταδίκης της νέας δολοφονικής επίθεσης των φασιστών στον Ασπρόπυργο καλεί η ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ και οι κλαδικές Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής, την Παρασκευή 13 Οκτώβρη στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου.

Προετοιμάζοντας τη συγκέντρωση, καθημερινές είναι οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες του Θριασίου. Χτες, κλιμάκια του Κόμματος βρέθηκαν σε πύλες εργοστασίων, στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σε δημοτικές υπηρεσίες, σε σχολεία, σε λαϊκές αγορές και εμπορικά κέντρα της περιοχής, πραγματοποιώντας πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στους μετανάστες

Εναν 17χρονο, ομογενή από τη Ρωσία, αναγνώρισε το θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο, Ασφάκ Μαχμούντ, ανάμεσα στους πέντε δράστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται, όπως και οι τέσσερις συνεργοί του. Κατά δημοσιεύματα, η αστυνομία προσπάθησε να τον εντοπίσει στο σπίτι του και στην ευρύτερη περιοχή, όμως δεν έχει βρεθεί.

Θυμίζουμε ότι η δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών εργατών γης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7/10, την ώρα που δούλευαν σε θερμοκήπια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε ανάλογου τύπου επίθεση σε μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν στην περιοχή της Λαμπρινής. Ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στη Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, δέχτηκε επίθεση από ομάδα 10-12 ατόμων. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στη δουλειά του, από όπου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

  • Τη δολοφονική επίθεση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες εργάτες στην περιοχή του Ασπρόπυργου καταγγέλλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ