Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό συνδικάτα και μαζικοί φορείς του νησιού

Με κινητοποίηση «υποδέχθηκαν» χτες τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, σωματεία και φορείς της Κέρκυρας. Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί, συνδικάτα και μαζικοί φορείς οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Σαρόκο και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, καλώντας το λαό να στήσει «μπλόκο» στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Κέρκυρας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, Βασίλης Αρμενιάκος, ενώ χαιρετισμούς έκαναν οι πρόεδροι των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Ολοι τους ανέδειξαν τι σημαίνει «ανάπτυξη» και «επενδύσεις»: Συγκέντρωση της γης, των υποδομών, της παραγωγής και των υπηρεσιών σε όλο και πιο λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ξερίζωμα των φτωχών αγροτών, επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς για τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν σημειωθεί στο νησί, όπως και στο πρόσφατο δυστύχημα στο οποίο ένας εργαζόμενος στο αεροδρόμιο άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της βάρδιάς του.

Ετοιμάζουν «αγωνιστική υποδοχή» και στο Ηράκλειο

Αντίστοιχη «υποδοχή» ετοιμάζουν σωματεία της Κρήτης στη φιέστα του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου» που οργανώνει η κυβέρνηση στο Ηράκλειο Κρήτης, προετοιμάζοντας συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κορνάρου.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν ήδη πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις του Ηρακλείου: Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Εκτός από τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, αποφασίστηκε επίσης η καταδίκη του νέου αγροτικού συνδικαλιστικού νόμου, του οποίου ζητούν την απόσυρση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για εποχικούς και εργαζόμενους στον Τουρισμό(30/7/2020)
Σήμερα η συγκέντρωση στη βάση της Σούδας(4/11/2012)
Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή(21/7/2012)
Αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε Ηράκλειο - Χανιά(25/8/2007)
Τα σωματεία που συνυπογράφουν την καταγγελία της οδηγίας(14/2/2006)
Στα νησιά(2/4/2002)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org