Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης και ανακούφισης των πληγέντων

Αμεσα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από το ναυάγιο απαίτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής

Τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν στην υπόθεση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» αλλά και την προσπάθεια της διοίκησης Περιφέρειας Αττικής να τις καλύψει, αντί να απαιτήσει να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χτες.

Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης χαρακτήρισε κοροϊδία τη στάση της περιφερειακής αρχής και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη στάση είχε και με τις πυρκαγιές στην Αττική, που υποστήριζε ότι όλα έγιναν καλώς, αλλά κάηκαν χιλιάδες στρέμματα. «Και τώρα λέτε ότι όλα καλά τα κάνατε, αλλά γέμισε μαζούτ ο Σαρωνικός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Γ. Μανουσογιαννάκης σημείωσε ότι οι συνθήκες του ναυαγίου αναδεικνύουν το γεγονός ότι αυτό το πλοίο δεν έπρεπε να ταξιδεύει και μάλιστα με μόλις 2 άτομα πλήρωμα. Με βάση αυτό σχολίασε και τους ελλιπείς ελέγχους που γίνονται στα πλοία από το κράτος.

Μιλώντας για το λιμάνι του Πειραιά, υπογράμμισε ότι περνάνε εκατοντάδες καράβια και δεν υπάρχει ένας μηχανισμός άμεσης επέμβασης σε τέτοιο ζήτημα. «Εψαχναν μέχρι τη Δευτέρα να δουν ποιος θα πάρει τη δουλειά», τόνισε αναφερόμενος στους ιδιώτες που ανέλαβαν τις εργασίες απορρύπανσης. Και, όπως είπε, δεν υπάρχουν μηχανισμοί άμεσης αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων, γιατί αυτοί κοστίζουν.

«Πέρα από τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού, τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να σταματήσει η ρύπανση και να προχωρήσει η απορρύπανση, και να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, δηλαδή η πλοιοκτήτρια εταιρεία και όχι τα λαϊκά στρώματα», σημείωσε ο σύμβουλος του ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα και για αυτούς που επλήγησαν: Από τη μία να απαλλαγούν από χαράτσια (π.χ. φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ) και από την άλλη να ενισχυθούν, αφού υπάρχει κόσμος που θα καταστραφεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Συμβολή της Περιφέρειας είναι να διεκδικήσει μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητάει, τέλος, να γίνει ενημέρωση για τη ρύπανση, όχι μόνο στους επαγγελματικούς αλιευτικούς συλλόγους και στις μονάδες υδατοκαλλιέργειας - όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής - αλλά και στους καταναλωτές, όσον αφορά την κατανάλωση αλιευμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρυσάφι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, δηλητήριο για τους εργαζόμενους και τον λαό(14/5/2022)
Απέρριψε το αίτημα συζήτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα ταμειακά διαθέσιμα(1/2/2019)
Περιοδεία του ΚΚΕ σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή(16/9/2017)
Ερώτηση στη Βουλή για την εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση(14/9/2017)
Περιοδεία του ΚΚΕ στη Σαλαμίνα(13/9/2017)
Να υπάρξει συνολικός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός(29/9/2016)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org