Την κριτική του προς την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στη διαχείριση βασικών ζητημάτων της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες βράδυ στο «Star».
Οτι η κυβέρνηση πήγε σε ένα 4ο μνημόνιο χωρίς ανταλλάγματα, όπως η ποσοτική χαλάρωση, κάποια διευθέτηση του χρέους και μικρότερα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, όπως ζητούν οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ώστε να απελευθερωθούν κονδύλια από την εξυπηρέτηση του χρέους προς παραπέρα χρηματοδότησή τους.
Εταξε δε ότι η κυβέρνησή του θα είναι «πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις» και ότι θα προωθήσει «τολμηρές αλλαγές», όχι γιατί τις επιβάλλουν οι δανειστές και εταίροι της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό, αλλά γιατί - όπως είπε - τις χρειάζεται η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία.
«Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις», «πιστεύω στη δύναμη της ελληνικής επιχειρηματικότητας», «πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω συμμάζεμα του κράτους», διαβεβαίωσε, όπως επίσης ότι θα υιοθετήσει όλο το «μεταρρυθμιστικό πλαίσιο» των συμφωνιών της τωρινής κυβέρνησης με τους δανειστές, και θα το προχωρήσει και παραπέρα, π.χ. με μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, περισσότερες ΣΔΙΤ, όπως στην καθαριότητα, κ.ά.
«Αγκαλιάζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις», συνέχισε να διαβεβαιώνει για την πρεμούρα του να βάλει πλάτη στις προτεραιότητες του κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα καταφέρθηκε εναντίον των κυβερνητικών στελεχών και της αποφασιστικότητάς τους να υπηρετήσουν τις περιλάλητες «μεταρρυθμίσεις». Εξ ου και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, γιατί «η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της οικονομίας».
Ερωτηθείς δε για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1», επιτέθηκε ξανά στον υπουργό Π. Καμμένο, που επικοινώνησε με ισοβίτη για την υπόθεση, και επανέλαβε την πρότασή του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα.
Τέλος, έδωσε συνέχεια στις γνωστές προκλητικές δηλώσεις που συγχέουν τη δράση των διαφόρων προβοκατόρικων μηχανισμών και ομάδων με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενώ «ξεπλένουν» τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό του περί «τρομοκρατίας» στην Ελλάδα από την «άκρα Αριστερά».