Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολύσεις, απληρωσιά, εντατικοποίηση αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Λίγες μόλις μέρες μετά τη «βέλτιστη λύση» που ισχυρίζεται ότι έδωσε η κυβέρνηση, εκατοντάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, «στον αέρα» βρίσκεται το ζήτημα των πληρωμών και ήδη μετρούν μια νεκρή και έναν σακατεμένο συνάδελφό τους

  • Στο αίτημα των χιλιάδων συμβασιούχων, συνολικά των εργαζομένων στους δήμους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως εκφράστηκε στις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών απαντούν προκλητικά με απολύσεις, απληρωσιά και εντατικοποίηση της εργασίας.
  • Ηδη, οι απολύσεις συμβασιούχων έχουν ξεπεράσει τις 380, σε διάφορους δήμους, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν προχωρήσει ούτε καν τη διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Η εντατικοποίηση της δουλειάς στην καθαριότητα των δήμων ευθύνεται για το θάνατο της εργαζόμενης στου Ζωγράφου το περασμένο Σάββατο και για τον σοβαρότατο τραυματισμό του συμβασιούχου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή.
  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε στάση εργασίας, αύριο Πέμπτη, και σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ