Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Εσωτερικών

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους δίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, κηρύσσοντας στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη - από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου - και καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών, στη 1 μ.μ., ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα δοθεί και συνέντευξη Τύπου.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπογραμμίζει:

«Από την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος και μετά, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της "κανονικότητας". Δεκάδες δήμαρχοι προχωρούν σε απολύσεις συμβασιούχων. Οπου δεν τους απολύουν τους απειλούν και τους εξουθενώνουν μέσω της εντατικοποίησης της δουλειάς "για να καθαρίσει η πόλη".

Το υπουργείο εκδίδει εγκυκλίους για τον καύσωνα που μένουν στα συρτάρια και δεν ελέγχει κανείς αν τηρούνται! Ταυτόχρονα οι δήμαρχοι κοροϊδεύουν και αρνούνται να πληρώσουν τους συναδέλφους, βάζοντας ως πρόσχημα τα πρακτικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Φτάνει πια η κοροϊδία!

Μόλις σε μια βδομάδα είχαμε δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα (το ένα θανατηφόρο) και δεκάδες άλλα που δεν έχουν καταγραφεί ή δεν έχουν γίνει γνωστά, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και των ανύπαρκτων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, έχοντας αναστείλει τις κινητοποιήσεις και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες απολύσεις και χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, βάζει Γενικό Συμβούλιο στις 19 Ιούλη, βάζοντας με τον τρόπο αυτό πλάτη στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

Καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία των δήμων, τις επιτροπές των συμβασιούχων να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τονίζει: «Μαζικά, αγωνιστικά, απαιτούμε: Καμιά Απόλυση. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κανένας απλήρωτος. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους. Δεν θα χύσουμε άλλο αίμα στο βωμό των συμφερόντων της εργοδοσίας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίποτα δεν έχει τελειώσει, ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά συνεχίζεται (2017-07-07 00:00:00.0)
Σήμερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων και την απληρωσιά (2016-12-28 00:00:00.0)
Παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (2012-03-27 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και στην Αττική (2010-12-30 00:00:00.0)
Αύριο η κινητοποίηση (2010-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org