Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Αλ. Πανεθυμιτάκη, συνεχίστηκε χτες η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τυχόν σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου δεν έδωσε κανένα καινούργιο στοιχείο. Αλλωστε, ο ίδιος είχε προσπαθήσει να διευκολύνει την προηγούμενη κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου και την παράδοσή του στην Τράπεζα Πειραιώς, και συνολικά υπεραμύνθηκε την αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης στο χώρο της Υγείας, που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες.

Βέβαια οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΝΔ δεν παρέλειψαν και χτες να αντιπαρατεθούν στα δευτερεύοντα, όπως αν θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στο ΕΣΡ ή όχι, λόγω της μικρής προβολής των συνεδριάσεων της Επιτροπής από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Το θέμα έχουν ανοίξει προ ημερών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική επιστολή που έστειλαν στο ΕΣΡ. Το Συμβούλιο απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην κρίση του δημοσιογράφου. Χτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν, λέγοντας ότι θα κάνουν νέα παρέμβαση στο ΕΣΡ, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, της οποίας οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή έκαναν λόγο για «περιορισμό της ελευθεροτυπίας» κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ