Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στα όρια του εμπαιγμού οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας είναι προκλητικές και αγγίζουν τα όρια του εμπαιγμού προς το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και προς το λαό, που αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

"Ξέχασε" να πει ότι η κυβέρνησή του διεύρυνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις πυροσβεστών, με την καθιέρωση τεσσάρων κατηγοριών - μονίμων, πενταετούς θητείας, τριετούς θητείας, συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών. Επίσης, η κυβέρνησή του μείωσε ακόμη περισσότερο τη δύναμη του προσωπικού, μετακινώντας και ξεσπιτώνοντας επτακόσιους περίπου πυροσβέστες για τη στελέχωση των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της "Fraport", καθώς και των ιδιωτικών οδικών αξόνων, χωρίς καμιά φροντίδα για την διαμονή τους.

Ακόμα ο πρωθυπουργός "ξέχασε" να αναφέρει ότι οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες για το 2017, σε σχέση με αυτές του 2016, κατά 1.400.000 για ιματισμό, 150.000 για υπόδηση, 1.000.000 για ελαστικά αυτοκινήτων και 1.570.000 για την αμοιβή των συμβασιούχων εποχικών πυροσβεστών.

Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν εκδηλωθεί ο πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org