Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εργατικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Αρχισε χτες και κορυφώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στον ιστορικό χώρο του Γεντί Κουλέ, το 8ο Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς». Ξεναγήσεις, συζητήσεις, συναυλίες και αφιερώματα περιλαμβάνονται και σήμερα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σήμερα Σάββατο έχει ως εξής: 8.30 μ.μ. συναυλία με ερασιτεχνικό συγκρότημα. 9.30 μ.μ. προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. 10 μ.μ. ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 11 μ.μ. λαϊκό γλέντι με τους «Ανφάν Γκατέ».

Στη Χαλκίδα

Αντίστοιχα, οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν Εργατικό Φεστιβάλ, σήμερα Σάββατο, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Δέλτα (Νεάπολη Χαλκίδας), με σύνθημα «Οταν ο πόλεμος γκρεμίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους... Ελληνες - μετανάστες - πρόσφυγες εργάτες ενωμένοι ενάντια στον καπιταλισμό. Η λύση στον αγώνα για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό!». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στις 8 μ.μ. χορευτικά από την Ινδία και τραγούδια από το Πακιστάν. Στις 9 μ.μ. η ομιλία από τον Κώστα Παρασκευά και θα ακολουθήσουν μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της ξενιτιάς και λαϊκό γλέντι. Πρόγραμμα παιδότοπου: Στις 7.30 μ.μ. χειροτεχνίες, στις 8.30 μ.μ. «παιχνιδομπερδέματα», στις 9.15 μ.μ. εργαστήρι κούκλας και στις 10 μ.μ. ομαδική δημιουργία. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org