Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΛΑΡΙΣΑ
Την Πέμπτη 28 Ιούνη το Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
  • Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης
  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ

Από το περσινό Εργατικό Φεστιβάλ στη Λάρισα
Από το περσινό Εργατικό Φεστιβάλ στη Λάρισα
Κάλεσμα σε κάθε νέα και νέο εργαζόμενο, κάθε σπουδαστή των ΙΕΚ και ΕΠΑΣ, κάθε νέα και νέο των λαϊκών στρωμάτων στο φετινό Εργατικό Φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί στην πλατεία του Φρουρίου (Λαμπρούλη) την Πέμπτη 28 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., απηύθυναν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των κλαδικών Οργανώσεων των ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Απευθυνόμαστε» - τόνισαν - «σε όλους αυτούς που είδαν τα μεροκάματα να συρρικνώνονται σε όλη την περίοδο της κρίσης, τα δικαιώματά τους να γίνονται θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων, σ' αυτούς για τους οποίους έννοιες όπως η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι λέξεις άγνωστες και κρέμεται καθημερινά πάνω τους η δαμόκλειος σπάθη των εργατικών ατυχημάτων, σε όλους όσοι περιπλανώνται μεταξύ ανεργίας και μορφών υποαπασχόλησης, χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες».

Και τόνισαν: «Σε μια χρονιά που το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και ιστορικής πρωτοπόρας δράσης, θέλουμε να συζητήσουμε με όλους αυτούς που δεν ανέχονται τη σημερινή κατάσταση, τη δική μας πρόταση διεξόδου. Το Κόμμα μας και η ΚΝΕ συμπληρώνουν 100 και 50 χρόνια ζωής αντίστοιχα, γιατί ήταν και είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια η εργατική τάξη να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Ελεγε και λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προσπαθώντας να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση για την "έφοδο στους ουρανούς", για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που οι εργαζόμενοι θα είναι κύριοι του πλούτου που παράγουν, αφού η παραγωγή θα έχει στόχο όχι το κέρδος, αλλά την άμεση ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία».

***

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

-- Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Παρουσίαση συλλογικής εργασίας με θέμα «Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», με αφορμή και τα πρόσφατα εργοδοτικά εγκλήματα στα οποία τρεις νέοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους.

-- Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από ροκ συγκρότημα της Λάρισας και κορύφωση με λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ και βιβλιοπωλείο.

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό για να φέρουμε τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό», θα πραγματοποιηθεί το Εργατικό Φεστιβάλ των κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 29 και 30 Ιούνη, στο Γεντί Κουλέ.

Το Εργατικό Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό, καθώς πραγματοποιείται για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 29 Ιούνη:

-- Αφιέρωμα: 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ.

-- Συζήτηση με θέμα «Ο Καρλ Μαρξ για τον εργάσιμο χρόνο». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

-- Μουσικό αφιέρωμα: «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας».

-- Λαϊκό γλέντι με τον Βασίλη Κασούρα.

Σάββατο 30 Ιούνη:

-- Μουσικό αφιέρωμα: «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ».

-- Συζήτηση με εργαζόμενους από χώρους δουλειάς με θέμα «Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα».

-- Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Στη Χαλκίδα

Με σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι! Ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους, προσφυγιά, για την εξουσία των εργατών, το σοσιαλισμό!» διοργανώνεται το Εργατικό Φεστιβάλ των ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ το Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος).

Στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 8 μ.μ.: Παιδότοπος με παράσταση μαγείας από τον ταχυδακτυλουργό Πρωτέα και πολλά παιχνίδια. Στις 8.30 μ.μ.: Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγιά. Στις 10.15 μ.μ.: Μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν. Στις 11 μ.μ.: Λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org