Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποίηση για το ζήτημα συντήρησης των Εστιών

Την ανάγκη κάλυψης των αναγκών συντήρησης των Εστιών με προσλήψεις από κρατικό φορέα και μονιμοποίηση όλων των απαραίτητων εργαζομένων με Συλλογικές Συμβάσεις, μισθούς και δικαιώματα στο ύψος των αναγκών, ανέδειξαν φοιτητές από Εστίες της Αθήνας με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στο Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικοτρόφων της ΦΕΑ και της ΦΕΕΜΠ και της Επιτροπής Αγώνα ΦΕΠΑ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Θ. Μπλίκα από τον οποίο ζήτησαν να ληφθούν μέτρα, καθώς η εργολαβία που έχει αναλάβει τις τεχνικές υπηρεσίες και τη συντήρηση των φοιτητικών Εστιών της Αθήνας (ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ) ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την εργολαβία, αφήνοντας έτσι στον αέρα τις υπηρεσίες συντήρησης των Εστιών και τους εργαζόμενους σε αυτές. Αιτία που επικαλείται η εργολαβία είναι ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ο κρατικός φορέας διαχείρισης των Εστιών) δεν έχει καταβάλει τις οφειλές των τελευταίων πέντε μηνών.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φοιτητών, κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προχώρησε σε ανάθεση των υπηρεσιών συντήρησης των Εστιών για τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο, συστήνοντας να προσληφθούν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέχρι σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους φοιτητές, οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org