Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δραστηριότητα μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Στα Γιάννενα, στο όμορφο Πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιούλη η μεγάλη συνάντηση χιλιάδων νέων απ' όλη την Ελλάδα, το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας» και με πλούσιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά του.

Με δυνατή μουσική, υπέροχα πλάνα από το χώρο που θα γίνει η κατασκήνωση, αλλά και πλάνα από προηγούμενα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της Οργάνωσης, η ΚΝΕ ανέβασε από χτες ένα διαφημιστικό σποτ - κάλεσμα στο φετινό 26ο Διήμερο, που μπορεί κανείς να το δει στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=o4Ygk1EvIgw&feature=youtu.be καθώς και στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ (www.kne.gr) και στο πόρταλ του ΚΚΕ (www.902.gr).

«Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων!», τονίζει στο σχετικό κάλεσμά της η ΚΝΕ, περιγράφοντας το περιεχόμενο του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου:

  • Για να στείλουμε μήνυμα ότι οι νέοι και οι λαοί των Βαλκανίων έχουμε μοναδικό συμφέρον να παλέψουμε για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στις κυβερνήσεις και τις ενώσεις του, ΝΑΤΟ - ΕΕ, που γεννούν φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.
  • Για να μάθουμε για τη θρυλική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, τη Νεολαία του ΚΚΕ από το 1922 έως το 1943, λίγα χιλιόμετρα από το Καλπάκι, στο οποίο εκατοντάδες κομμουνιστές φαντάροι υπέστησαν βασανιστήρια επειδή αντιπάλευαν το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
  • Για να συζητήσουμε για το τι χρειάζεται να κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση που ζούμε. Για να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ανατροπής.

Συζητήσεις και εκδηλώσεις, μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, επισκέψεις στο Καλπάκι και άλλα μέρη με μεγάλη ιστορική σημασία, πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες και γλέντια περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Διημέρου, που θα δημοσιευτεί αναλυτικά στο αυριανό κυριακάτικο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Ηδη οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, σε ολόκληρη τη χώρα, ξεδιπλώνουν πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, μπροστά στο Διήμερο, ενώ τη συμμετοχή τους κανονίζουν και Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ από τις γύρω περιοχές. Η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ δρομολογεί πούλμαν για την κεντρική πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου, με αναχώρηση το Σάββατο 8 Ιούλη, στις 4.30 μ.μ. από το πάρκο παραλίας Λευκάδας.

Κάλεσμα στο λαό των Ιωαννίνων

Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία της πόλης να δώσουν μαζικό «παρών» στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ απευθύνουν οι Οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, τονίζουν ότι ο χώρος που θα φιλοξενήσει όλους αυτούς τους χιλιάδες νέους απ' όλη την Ελλάδα, από τον Εβρο έως την Κρήτη, είναι το πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), το οποίο θα ξαναλειτουργήσει κατά τη διάρκεια του Διημέρου για το λαό μετά από πολλά χρόνια.

Μέρες τώρα, δεκάδες μέλη της ΚΝΕ καθαρίζουν το πάρκο, εκτελούν εργασίες αναβάθμισής του, βάζουν τα δυνατά τους να γίνει αγνώριστο.

Με αυτήν την αφορμή, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διεκδικούν:

  • Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι το πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση.
  • Εκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, δωρεάν προσβάσιμες για όλο το λαό.
  • Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του πάρκου.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org