Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Διαδήλωσαν στη Βουλή για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Παλεύουν για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Με συγκέντρωση και πορεία, που έφτασε στη Βουλή, συνέχισαν χτες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους στην Αττική τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη δουλειά, διεκδικώντας την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά», διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει οι συμβασιούχοι, παίρνοντας την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους. Ηδη, έχουν αποφασίσει για τη συνέχεια να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και αποκλεισμό των αμαξοστασίων, όταν δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος διαβάστηκε το κείμενο της πρότασης νόμου για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το οποίο συνυπογράφουν 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων που έχουν δημιουργηθεί σε δήμους όλης της χώρας. Την πρόταση αυτή, αντιπροσωπεία των εργαζομένων επέδωσε στη Βουλή, προκειμένου να δοθεί σε όλα τα κόμματα εκτός από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Την αντιπροσωπεία συνάντησε μόνο ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξη του Κόμματος στο δίκαιο αίτημά τους, ενώ τους ενημέρωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα αξιοποιήσει την πρόταση που έχουν ετοιμάσει.

Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια

Νωρίτερα, στους συγκεντρωμένους μίλησε η Παναγιώτα Χάλαρη, συμβασιούχος στο δήμο Κερατσινίου και μέλος της Επιτροπής Αγώνα που έχει δημιουργηθεί, καλώντας τους συναδέλφους της σε κάθε δήμο να φτιάξουν Επιτροπές, να οργανώσουν καλύτερα τον αγώνα τους, κόντρα στην κυβέρνηση και τις ευρωενωσιακές οδηγίες, στην πλειοψηφία της ΚΕΔΕ αλλά και στην πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Λένε ακόμα ότι αρκετά έχουμε μείνει στη δουλειά. Πρέπει να έρθουν οι επόμενοι. Πρέπει να ανακυκλωθούν η ανέχεια, η φτώχεια, η αγωνία για το αύριο. Ολα αυτά τα χρόνια άλλωστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τους συμβασιούχους ως ψηφοφόρους και ευάλωτους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης. Ακόμα και σήμερα νιώθουμε και αισθανόμαστε στο πετσί μας την αγωνία της ανεργίας, την ανασφάλεια, τους εκβιασμούς. Εύκολοι στόχοι για όσους θέλουν εργαζόμενους υποταγμένους, χωρίς όραμα, χωρίς διεκδικήσεις. Σε όλους αυτούς σήμερα βροντοφωνάζουμε: Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από το δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Και από αυτό το αίτημα δεν κάνουμε βήμα πίσω».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org