Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τους συμβασιούχους

Κάλεσμα οργάνωσης και πάλης για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Από τη χτεσινή σύσκεψη εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στη Θεσσαλονίκη
Σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία», τη Δευτέρα 14/10 στις 2.30 μ.μ.

Κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων «για την ανακύκλωση της ανεργίας και το χτύπημα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», το Συνδικάτο και η Επιτροπή διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα. «Καλούμε κάθε συνάδελφο στην "κοινωφελή εργασία" να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην κατάσταση που βιώνει, στην ανεργία που καραδοκεί στη γωνία, σε οργανωμένο αγώνα για εργασία και ζωή με δικαιώματα», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη με τη συμμετοχή εργαζομένων από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους του νομού, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο hot spot Διαβατών, με κάλεσμα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα και η οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα στο Νοέμβρη.

Συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συμβασιούχους του Δημοσίου, που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 14/10 στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ελαστική εργασία και τη "μερική ζωή"», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα και καλεί εργαζόμενους και σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση «το αίτημα για μόνιμη - σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Σε σύσκεψη για το δικαίωμα των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες στη δουλειά καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) την Τετάρτη 16/10, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η οργάνωση του αγώνα για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ομοσπονδία καλεί σε δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής για τη Νότια Ελλάδα και σε ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή που ήδη δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα. «Οι πρώτες απολύσεις της κυβέρνησης ξεκίνησαν με τους 100 εργαζόμενους στο Κτηματολόγιο», σημειώνει και ξεκαθαρίζει πως στέκεται στο πλευρό των 5.066 συμβασιούχων της «κοινωφελούς εργασίας» στην πυροπροστασία, στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για μόνιμη και σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ