Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματά τους

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις «κοινωφελούς εργασίας» στα δασαρχεία της χώρας.

Την πρωτοβουλία για κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, που έχει απευθύνει κάλεσμα για πανελλαδικό συντονισμό τους.

Οι «οχταμηνίτες» στα δασαρχεία έχουν ασφαλιστεί με κωδικούς που δεν αντιστοιχούν στην ειδικότητα του δασεργάτη αλλά του ανειδίκευτου εργάτη, παρά το είδος των εργασιών που εκτελούν. Ετσι, στερούνται επιδόματα και προϋπηρεσία, ενώ λειψά είναι σε πολλές περιπτώσεις τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που τους χορηγούνται.

Στις 31/1 η σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και τη δημιουργία παναττικής επιτροπής καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τους εργαζόμενους που απασχολούνται στους ΟΤΑ μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». Η σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αναβάλλεται για την Πέμπτη 31/1, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Στο μεταξύ, αντίστοιχη σύσκεψη έχουν κάνει ήδη οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» στη Σύρο, με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων. Οι εργαζόμενοι σύστησαν Επιτροπή Αγώνα, ενώ αποφάσισαν μια σειρά από πρωτοβουλίες: Την Πέμπτη 31/1, στις 12.30 το μεσημέρι, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Την Πέμπτη 14/2, στις 12.30 το μεσημέρι, θα κάνουν παρέμβαση στον ΟΑΕΔ. Το Σάββατο 16/2 προγραμματίζουν νέα συνάντηση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ