Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «FERRO» ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Απέσπασαν δέσμευση για τα δεδουλευμένα μετά από απεργιακή κινητοποίηση

Κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησης από την εργοδοσία με τη συνδρομή της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους
Κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησης από την εργοδοσία με τη συνδρομή της αστυνομίας, οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους
Την καταβολή μέρους των οφειλόμενων δεδουλευμένων και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εξόφλησή τους πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αρτοποιίας της επιχείρησης «FERRO», στη Λαμία, με την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν χτες.

Την 24ωρη απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, ενώ οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την κινητοποίησή τους από τα ξημερώματα στην πύλη του εργοστασίου, κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησης από διευθυντικά στελέχη της εταιρείας που επιστράτευσαν και την παρουσία της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την απεργία μετά τη δέσμευση της εργοδοσίας για την καταβολή των δεδουλευμένων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους, θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση.

Στο πλευρό τους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από την πύλη του εργοστασίου βρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Μπασδέκης, και ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Γιώργος Δελιχάς.

Σε δήλωσή του, ο Γ. Δελιχάς σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η απλήρωτη εργασία και η όξυνση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων είναι στοιχεία που κυριαρχούν σε αρκετούς χώρους δουλειάς, τόσο στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους της περιοχής. Μια κατάσταση που θεριεύει καθημερινά και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την "επιστροφή στην κανονικότητα" και τη "δίκαιη ανάπτυξη" που πλασάρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση αυτή φέρουν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες και το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αλλά και τον δήμο Λαμιέων, που όχι μόνο αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά παράλληλα στηρίζουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και να παλεύουμε για την επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζει. Εξάλλου, για μας, όμορφη πόλη είναι η πόλη με ανθρώπους που μπορούν να χαμογελούν αλλά και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνεται η συμπόρευση με χιλιάδες(2023-10-10 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η φωνή του λαού και στην Τοπική Διοίκηση(2023-07-14 00:00:00.0)
Μαζική κινητοποίηση για άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων(2022-09-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές(2019-05-24 00:00:00.0)
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και τις τρεις κάλπες(2014-03-12 00:00:00.0)
Περιοδείες Γ. Μαρίνου(2010-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ