Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Κινητοποίηση στα γραφεία της «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ»

Συγκέντρωση στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ» πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, με αφορμή το θάνατο εργάτη, στις 9/1, στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας, το Σωματείο κατήγγειλε το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» και ανέδειξε τις ευθύνες που σε κάθε περίπτωση φέρουν οι εργοδότες για τα εργατικά «ατυχήματα», είτε με την ελλιπή ή και καμία τήρηση μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων είτε με την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μεγάλη πίεση στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εταιρεία προσπάθησε να αποτρέψει τη συγκέντρωση με το επιχείρημα, το οποίο διατύπωσε δικηγόρος της, ότι αυτή καθαυτή η κινητοποίηση αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για την ίδια! Πρόκειται για επιχείρημα που στην προέκτασή του βάζει κάθε μορφή αγώνα των εργατών, καθώς αυτός θα θεωρείται συκοφάντηση της εργοδοσίας!

Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Οικοδόμων με ανακοίνωσή της έχει καταγγείλει προσπάθειες να «κουκουλωθεί» το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο της ΑΕΚ, καθώς πρόσφατες αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό Τύπο προσπάθησαν «να μετατρέψουν ένα εργοδοτικό έγκλημα σε αυτοκτονία, βγάζοντας έτσι "λάδι" την εργοδοσία, που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται αντί για θύτης θύμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ