Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Οχι άλλη κωλυσιεργία για τις συνακροάσεις

Οπως είναι γνωστό, το νέο, τρίτο κατά σειρά, κρούσμα συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία, με σχετική της πράξη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών φαίνεται να παρήγγειλε τη διενέργεια άμεσης έρευνας, παίρνοντας υπόψη και τις σοβαρές καταγγελίες του ΚΚΕ για τη μέχρι σήμερα πορεία των ερευνών γύρω από την «ανοιχτή» υπόθεση των συνακροάσεων του 2016 και του 2017.

Και ενώ πρόκειται πια για ένα σοβαρό, επαναλαμβανόμενο φαινόμενο τηλεφωνικών παρεμβάσεων σε βάρος του ΚΚΕ, με νέο κρούσμα που έρχεται προκλητικά να προστεθεί στα προηγούμενα που ακόμη διερευνώνται, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, παρότι έχει «στα χέρια της» πράξη της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατεπείγουσες ενέργειες, μέχρι και χτες (23/1) δεν φαίνεται να είχε σχηματίσει σχετική δικογραφία.

Το ΚΚΕ χτες (23/1) απευθύνθηκε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), καταθέτοντας επίσημα γραπτή καταγγελία για τις νέες συνακροάσεις, ώστε άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, η Αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες πράξεις και ελέγχους, σύμφωνα με τις εκτεταμένες αρμοδιότητες που της δίνει ο νόμος.

Ακόμη, με σχετική καταγγελία - αναφορά του, το ΚΚΕ απευθύνθηκε στον όμιλο του ΟΤΕ, επισημαίνοντας το νέο συμβάν, ώστε ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος να προχωρήσει γρήγορα σε όλους τους ελέγχους και ενέργειες που επιβάλλει ένα τέτοιο κρούσμα.

Το ΚΚΕ θα παρέμβει με όλους τους νόμιμους και δυνατούς τρόπους, ώστε η έρευνα για το σύνολο των κρουσμάτων να προχωρήσει άμεσα και σε βάθος, να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και μέσα που οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους, να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι προς κάθε φορέα, πάροχο και άλλον εμπλεκόμενο.

Είναι γνωστό σε όλους πως με τα σημερινά τεχνολογικά δεδομένα είναι ζήτημα λίγων ημερών, αν όχι ωρών, να βρεθούν και να γίνουν γνωστοί οι τηλεφωνικοί αριθμοί και οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες κλήσεις. Ολα αυτά τα στοιχεία, και καταγράφονται, και αποθηκεύονται. Γι' αυτό και είναι ανεπίτρεπτη κάθε περαιτέρω καθυστέρηση, κωλυσιεργία ή υποτίμηση των καταγγελιών του ΚΚΕ.

Η έρευνα για τα προηγούμενα κρούσματα που είχαν καταγγελθεί από το ΚΚΕ την 1/12/2016 και στις 5/4/2017 έχει κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, χωρίς να έχει οδηγήσει ακόμα σε αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι αυτό το φαινόμενο δεν πρέπει να επαναληφθεί. Εδώ και τώρα να δοθούν στο ΚΚΕ, που είναι παθόν, και σ' όλο το λαό απαντήσεις για το ποιοι είναι οι αριθμοί και τα πρόσωπα που είναι πίσω από τις κλήσεις.


Τ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ