Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, διεκδικώντας αναβάθμιση των παροχών Υγείας για όλο το λαό, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Μενίδι, σε 24ωρη και καθημερινή βάση, πλήρως επανδρωμένο με προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, η αποψιλωμένη από προσωπικό Πολυκλινική (η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της ΑΕΜΥ, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) και το Κέντρο Υγείας Μενιδίου συστεγάζονται, ενώ μέσω αυτής της «συγκατοίκησης» πρακτικά στηρίζεται η λειτουργία της ΑΕΜΥ από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας.

Χτες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των φορέων που απαρτίζουν τη Λαϊκή Επιτροπή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΜΥ και άλλα στελέχη, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες τους. Στην πράξη, αυτό που προωθείται είναι μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το βάρος λειτουργίας της οποίας θα μεταβιβαστεί στα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή στους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε ο Μάρκος Αλεξίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Αχαρνών, ο λαός συνεχίζει να βιώνει στο πετσί του τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία, την εμπορευματοποίησή της, την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση του χρόνου αναμονής για ραντεβού με γιατρό. «Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει παραπέρα όταν θα εφαρμοστεί ο θεσμός του "οικογενειακού" γιατρού, μιας και ο κάθε γιατρός θα έχει στη λίστα του δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους», επισήμανε.

«Η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται ως συνέχεια των προηγούμενων, τηρώντας κατά γράμμα τις Οδηγίες της ΕΕ, παραδίδει ένα σημαντικό κομμάτι της Υγείας και συγκεκριμένα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα χέρια των ιδιωτικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στάθηκε επίσης στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων που υπηρετούν στη μονάδα, με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς κ.ά.

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν επίσης ο Δ. Γαλανάκης, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων ΙΓΜΕ, και ο Χ. Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων.

Ο αγώνας της Λαϊκής Επιτροπής θα έχει συνέχεια το επόμενο διάστημα, όπως ειπώθηκε, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα: Να κλείσει η ΑΕΜΥ, να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας με την ένταξη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλου του σύγχρονου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να στελεχωθεί το ΚΥ με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο το 24ωρο στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Να αναβαθμιστούν τώρα οι σήμερα άθλιες συγκοινωνίες από και προς το Κέντρο Υγείας. Να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org