Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το στήσιμο μπλόκων στις 28 Γενάρη

Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, παίρνουν αποφάσεις κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, με στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα από τις 28 Γενάρη.

Η μικρομεσαία αγροτιά βγαίνει στους δρόμους ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που προκαλούν και οξύνουν τα προβλήματά της, διεκδικώντας την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων που έχουν αναδειχτεί και καθοριστεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και αφορούν την επιβίωσή της.

Σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη

Σήμερα Πέμπτη, πραγματοποιείται πανθεσσαλική σύσκεψη Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, στα Φάρσαλα (6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο), όπου θα γίνει συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση για δυναμική πανθεσσαλική κινητοποίηση με μαζική έξοδο των τρακτέρ στις 28 Γενάρη.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νομό Καρδίτσας και από χτες στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων, τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το σύνθημα να ξεκινήσουν. Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις και άλλες δράσεις, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι αγωνιστικές διαθέσεις των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Χτες πραγματοποιήθηκε πανκαρδιτσιώτικη σύσκεψη, ενώ αύριο στις 7 μ.μ. σύσκεψη οργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου (στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο), όπου, εκτός από την οργάνωση της συμμετοχής των αγροτών της περιοχής στην κινητοποίηση, θα συζητηθεί και το θέμα του καθεστώτος των «διήμερων» στο τσίπουρο που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση.

Στην υπόλοιπη χώρα

-- Στον Εβρο, την κλιμάκωση του αγώνα με στήσιμο μπλόκου στον Κόμβο των Καστανεών, την Τετάρτη 30/1, στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», μέσα από μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων την Τρίτη το βράδυ. Μετά τη σύσκεψη, οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, αναδεικνύοντας τα αιτήματά τους και καλώντας σε στήριξη του αγώνα τους.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ., οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Δυτικής Αχαΐας, Πατρών, Ωλενίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ερυμάνθου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηλείας διοργανώνουν συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα, διεκδικώντας αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων.

-- Αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Γενική Συνέλευση στο Τεφέλι.

-- Τη Δευτέρα 28/1, οι αγρότες της Φθιώτιδας κατέρχονται με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ανθήλης και στη διασταύρωση της Γλύφας στην Πελασγία, μετά από απόφαση που λήφθηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στην Ανθήλη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

-- Την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στις 12.00 στο Αγρίνιο, στην είσοδο της Ιονίας Οδού στο Χαλίκι. Θα πραγματοποιηθούν προσυγκεντρώσεις με τρακτέρ στη Συκιά Μακρυνείας και στο Αγγελόκαστρο στις 11 π.μ. Την Τετάρτη 30/1 θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο Αμφιλοχίας στις 11.30 π.μ.

-- Τέλος, οι αγρότες των Χανίων, τη Δευτέρα 28/1, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με αγροτικά οχήματα στη Δημοτική Αγορά της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ