Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Απολύσεις 8 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Τις απολύσεις 8 εργαζομένων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Καστοριάς κατήγγειλαν η ΔΑΣ ΟΤΑ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καστοριάς, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑίικης μερίδας της αντιπολίτευσης, ενέκρινε την πρόταση του νομικού προσώπου για απόλυση 8 εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ οι οποίοι επί 5 χρόνια εργάζονταν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, καθώς ξαφνικά θεωρούνται «υπεράριθμοι», παρότι την ίδια ώρα παρουσιάζεται αύξηση κατά 20% των εγγεγραμμένων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Ο Γιώργος Τίγκας, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι η δημοτική αρχή με την απόφαση για τις απολύσεις αποδεικνύει τη μεθόδευσή της για κλείσιμο και συνένωση σταθμών, την πολιτική της θέση ότι οι δήμοι είναι επιχειρήσεις και ο δήμαρχος πρέπει να συμπεριφέρεται ως επιχειρηματίας.

Καταρρίπτοντας το επιχείρημα περί «υπεράριθμου προσωπικού», παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών δεν φοιτούν σε καμία προσχολική δομή, ενώ στις προσχολικές δομές του δήμου φοιτά μόνο το 14% των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή «οφείλει να εξηγήσει γιατί λείπουν παιδικοί σταθμοί από κεφαλοχώρια του δήμου Καστοριάς, όπως η Πεντάβρυσος, η Κολοκυνθού, η Λεύκη - Κορομηλιά κ.ά. (...) γιατί λείπουν παιδικοί σταθμοί από απομακρυσμένες περιοχές όπως τα Κορέστεια, Ιεροπηγή - Δενδροχώρι, Κλεισούρα κ.ά. Γιατί δεν υπάρχει κανένας δημοτικός παιδικός σταθμός στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καστοριάς, την περιοχή της Χλόης, ενώ αντίθετα υπάρχουν 2 ιδιωτικοί που κάνουν χρυσές δουλειές;».

Ο Γ. Τίγκας κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να εναντιωθούν στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των παρεχόμενων παιδαγωγικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά κρατικούς, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού. Με μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής με ευθύνη του κράτους και ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Να μην κλείσει κανένας παιδικός - βρεφονηπιακός σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, γιατί δεν επαρκούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ