Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»
Ξανά τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

Σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη, στις 2.30 μ.μ., διεκδικώντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων «για την ανακύκλωση της ανεργίας και το χτύπημα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», το Συνδικάτο και η Επιτροπή διεκδικούν δουλειά με δικαιώματα. «Καλούμε κάθε συνάδελφο στην κοινωφελή εργασία να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην κατάσταση που βιώνει, στην ανεργία που καραδοκεί στη γωνία, σε οργανωμένο αγώνα για εργασία και ζωή με δικαιώματα», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

«Ξέρουμε καλά πως ο αγώνας για δουλειά με δικαιώματα σε ένα σύστημα που έχει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων πάνω από τη ζωή μας είναι μία σκληρή ταξική πάλη απέναντι σε αυτούς που ενώ δεν παράγουν τίποτα, τα έχουν όλα, είτε στην κρίση είτε στην ανάπτυξη», τονίζουν.

Σύσκεψη για τους συμβασιούχους στην Κεφαλονιά

Το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τους συμβασιούχους του Δημοσίου, που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο διάστημα, σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του τοπικού Εργατικού Κέντρου. «Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ελαστική εργασία και τη "μερική ζωή". Δεν αντέχουμε άλλες θυσίες για τα κέρδη και την ανάπτυξη για τους μονοπωλιακούς ομίλους», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα και καλεί εργαζόμενους και σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση «το αίτημα για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Στις Δασικές Υπηρεσίες

Σε σύσκεψη για το δικαίωμα των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες στη δουλειά καλεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΟΓΕ (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η οργάνωση του αγώνα για την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στην κατεύθυνση αυτή, η Ομοσπονδία καλεί σε δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής για τη Νότια Ελλάδα και σε ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή που ήδη δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα.

«Οι πρώτες απολύσεις της κυβέρνησης ξεκίνησαν με τους 100 εργαζόμενους στο Κτηματολόγιο», σημειώνει και ξεκαθαρίζει πως στέκεται στο πλευρό των 5.066 συμβασιούχων της «κοινωφελούς εργασίας» στην πυροπροστασία και στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη για τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», σήμερα Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο ΕΚΘ. Στόχος η οργάνωση του αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ο συντονισμός της πάλης των εργαζομένων στους ΟΤΑ με όσους εργάζονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στα Κέντρα Φιλοξενίας και στις Περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org