Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Προετοιμασίες κλιμάκωσης του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σύσκεψη σήμερα με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Επιτροπών Αγώνα δήμων

Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελευταίας 48ωρης απεργίας
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελευταίας 48ωρης απεργίας
Σύσκεψη για τους συμβασιούχους οργανώνουν, σήμερα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων Ωρωπού, Αμαρουσίου και των δήμων του Πειραιά. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46, πλατεία Βικτωρίας).

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει: «Συνάδελφοι, από τις 16 του Μάη είμαστε στο δρόμο του αγώνα κάθε μέρα (...) Ακόμα πιο αποφασιστικά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Συσπειρωνόμαστε, οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας (...) καμιά απόλυση συμβασιούχου. Να πάρει τώρα την πολιτική απόφαση η κυβέρνηση και να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα μετατρέπει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Αντίστοιχη σύσκεψη, επίσης σήμερα, οργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων δήμου Λάρισας, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Αύριο, σύσκεψη οργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών δήμου Πάτρας και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο στις 7 μ.μ.

Να δημιουργήσουμε αγωνιστικό τείχος

Για τις εξελίξεις που αφορούν τους συμβασιούχους, τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων και το δικαίωμα στη δουλειά, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, δήλωσε τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, βλέπουμε να εξελίσσεται ένα καλοστημένο παιχνίδι, με την κυβέρνηση να μεταφέρει τις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την αντιπολίτευση να πανηγυρίζει για τη "δικαίωση" των απόψεών της. Από την άλλη πλευρά, 15 χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και να ζήσουμε τις πρώτες 15 χιλιάδες απολύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοροϊδία έχει και συνέχεια, αφού το υπουργείο Εσωτερικών υπόσχεται ρύθμιση για "τακτοποίηση" όπως λένε των συμβασιούχων, ενώ πριν από λίγες μέρες οι ίδιοι ψήφισαν και υπόγραψαν, στο 4ο μνημόνιο, μηδενικές προσλήψεις στους ΟΤΑ μέχρι το 2020.

Σε αυτή την κατάσταση και την κοροϊδία, για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη λύση από το δρόμο του αγώνα. Απέναντι στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την καθαρογραφή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό τείχος σε κάθε δήμο αλλά και συνολικά, ώστε κανείς συνάδελφος να μην απολυθεί, κανείς να μη μείνει απλήρωτος. Και το κύριο αίτημα παραμένει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων, όλων των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα και τα ταξικά σωματεία, να γυρίσουμε την πλάτη στην κυβερνητική πια πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ