Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Το υπόμνημα και η πρόταση νόμου για τη μετατροπή των συμβάσεων

Το υπόμνημα και η πρόταση νόμου για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου που κατέθεσαν στη Βουλή (σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) και υπογράφουν 25 Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από πολλές περιοχές της χώρας έχει ως εξής:

«Προς τα κόμματα της Βουλής.

Κυρίες και κύριοι,

Οπως γνωρίζετε, είμαστε εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αποτελεί κόλαφο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι χωρισμένη σε τρία σκέλη:

Το πρώτο θεωρεί ότι όλες οι παρατάσεις των συμβάσεων είναι παράνομες.

Το δεύτερο καλεί όλους τους επιτρόπους να σταματήσουν να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής.

Και το τρίτο καλεί να επιστρέψουμε πίσω όλους τους μισθούς από την παράτασή μας και μετά.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (υπουργεία, ΚΕΔΕ, κ.λπ.) ότι χωρίς εμάς ουσιαστικά οι υπηρεσίες καθαριότητας θα κλείσουν.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το υπάρχον μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των υπηρεσιών. Ομως, η κυβέρνηση έχει σχέδιο και μέθοδο. Συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, άφησε αλώβητη όλη την προηγούμενη αντεργατική νομοθεσία με σκοπό να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και να παραχωρήσει στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς όπως η καθαριότητα (που έχει ήδη ξεκινήσει), η σίτιση και η φύλαξη.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι τώρα θα πρέπει να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι παρακάτω Επιτροπές απ' όλη την Ελλάδα καταθέτουμε πρόταση νόμου και σας καλούμε να τη στηρίξετε.

Πρόταση νόμου

Γνωρίζετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κυρίως στο χώρο των ΟΤΑ με το θέμα των παρατάσεων των συμβάσεων εργασίας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παραμονή μας στην εργασία είναι προϊόν, από τη μια, της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και, από την άλλη, των αυξημένων αναγκών παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από τους ΟΤΑ όλης της χώρας. Αυτήν τη στιγμή με την παρουσία μας διατηρείται ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών, η δε απόλυσή μας θα επιφέρει τσουνάμι ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όλοι μας έχουμε προσληφθεί μέσα από διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Θα θέλαμε από το κόμμα σας να στηρίξει στη Βουλή την παρακάτω πρότασή μας για νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημά μας.

Η πρότασή μας είναι:

"Οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ και ΔΕΥΑ, όπως επίσης για κάθε είδους Υπηρεσίες των ΟΤΑ αρμόδιες για την καθαριότητα, καθώς και για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας σε άλλες Υπηρεσίες των ΟΤΑ (πράσινο, νεκροταφεία, ηλεκτρολόγοι), μετατρέπονται αυτοδικαίως σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Και σε αυτούς τους δήμους που οι δήμαρχοι αρνήθηκαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις"».

Την παραπάνω πρόταση υπογράφουν η Παναττική Επιτροπή και οι Επιτροπές Αγώνα: Αμαρουσίου, Ωρωπού, Ηλιούπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Πειραιά, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Φυλής, Πάτρας, Αιγίου, Λάρισας, Μαγνησίας, ΦΟΔΣΑ, Κασσάνδρας, Σουφλίου, νομού Ροδόπης, Κιλκίς, Ημαθίας, Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας - Ιστιαίας - Αιδηψού, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Θεσσαλονίκης, Αμφίπολης Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ