Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπόλικη η κοροϊδία του πρωθυπουργού στο λαό της Θράκης

«Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη τα είχε όλα: Μπόλικη κοροϊδία για το λαό, καλλιέργεια αυταπατών για τη "δίκαιη" ανάπτυξη, ύμνους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, νέα "δωράκια" για την πλουτοκρατία». Τα παραπάνω σημειώνει η ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και των χωριών της Θράκης να οργανώσουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους μπροστά και στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη, να δώσουν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Να συμπορευθούν στο δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοτάξιο του TAP σημειώνει ότι «αυτά που "ξέχασε" να πει ο πρωθυπουργός είναι ότι (...) οι λίγες θέσεις εργασίας (1.500 για το σύνολο του έργου) στον TAP είναι με πετσοκομμένα δικαιώματα, εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες. Ο πρωθυπουργός "δεν είδε και δεν άκουσε" για τα οκτάωρα που γίνονται με διάφορους τρόπους εντεκάωρα, τη μη προσμέτρηση των τριετιών, τη μη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, τη μη χορήγηση βαρέων ενσήμων στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Παράλληλα, για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα της περιοχής, που, για μια ακόμα χρονιά, με κουτσουρεμένο το επίδομα θέρμανσης, δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν το χειμώνα, είναι προκλητικό το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα περνούν δύο αγωγοί με φυσικό αέριο από την περιοχή μας αλλά κανένας μας δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν την Ενέργεια».

Για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα σε μειονοτικά σχολεία σχολιάζει: «Τι βρήκε να "τάξει" στη μειονότητα ο κ. Τσίπρας; Δορυφορικά πιάτα! Για τους χιλιάδες καπνοκαλλιεργητές που οι μεγαλέμποροι τους ξεζουμίζουν, παίρνοντας τα καπνά σε εξευτελιστικές τιμές, για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις κατασκευές που η αναδουλειά τούς έχει οδηγήσει στην απόγνωση, για τις χιλιάδες μειονοτικές οικογένειες που μετρούν κάθε χρόνο και περισσότερα μέλη των οικογενειών τους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, αυτό που βρήκε να τους πει ο πρωθυπουργός είναι ότι θα τους δώσει... δορυφορικά πιάτα!!! Ακόμα και η υπόσχεση ότι θα λυθεί ...του χρόνου, το πρόβλημα του μειονοτικού σχολείου που επισκέφτηκε και που σήμερα στοιβάζονται σε μια αίθουσα 40 μαθητές, αποτελεί πρόκληση όταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς το υπουργείο και η κυβέρνησή του επιδίδονται σε ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ