Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Αλλη μια φορά πιάστηκαν «με τη γίδα στην πλάτη»

Η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και ο πρόεδρός της, Α. Νταλακογιώργος, ξαναχτύπησαν. Με το μηχανισμό των εφοπλιστών, έστησαν σωματείο - σφραγίδα, τον «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων», με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Κάκκο, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ). Διασπαστική - υπονομευτική κίνηση, με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη στήριξη των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή των επιχειρησιακών συμβάσεων, συνθήκες γαλέρας για τους ναυτεργάτες.

Εγκαιρα, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι ναυτεργάτες κατήγγειλαν την υπονομευτική δράση της περιθωριακής ομάδας του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ, βραχίονα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτουργεί ενάντια στον κλάδο των ναυτεργατών. Ολα άρχισαν να αποκαλύπτονται όταν με δελτίο Τύπου τα ταξικά σωματεία, στις 8/11/16, έφεραν στο φως την ίδρυση του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων». Τα ΔΣ των ναυτεργατικών σωματείων στις πορθμειακές γραμμές Ρίου - Αντιρρίου και Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας κατήγγειλαν την υπονομευτική δράση της ομάδας της ΠΕΝΕΝ.

***

Οι ετερόκλητες ομάδες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οπορτουνιστές και ρεφορμιστές, τα ΔΣ της ΠΕΝΕΝ και του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων» αλληλοκατηγορούνται με αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους και την υπονομευτική δράση τους σε βάρος των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωση στις 23/11/2016, που υπογράφεται από τον Α. Κάκκο και τον Δ. Πετρή, πρόεδρο και γενικό γραμματέα, αντίστοιχα, του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων», μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Εκπληξη και απορία προκάλεσε το περιεχόμενο της από 16 Νοεμβρίου ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) διότι στις πρόσφατες αλλεπάλληλες συνεργασίες που είχαμε με την ΠΕΝΕΝ και τον πρόεδρό της για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του τροποποιηθέντος καταστατικού μας, η ΠΕΝΕΝ επέδειξε διάθεση συνεργασίας...», «...η ΠΕΝΕΝ καλείται να απαντήσει, πότε έλεγε την αλήθεια, όταν συνεργαζόταν με εμάς για την τελική διαμόρφωση του περιεχομένου του καταστατικού που εισακούστηκαν μάλιστα και οι παρατηρήσεις της ή τώρα..;». Τέλος, «...καλεί την ΠΕΝΕΝ να εγκαταλείψει τη διπρόσωπη στάση της και να συνεργαστεί μαζί μας για την εκπλήρωση των κοινών σκοπών μας»!

Ο Α. Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, για άλλη μια φορά, συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη...

***

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ανάμεσα στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές, διεκδικούν ρόλο στο «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων» και φασίστες, χρυσαυγίτες, τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών. Δεν πρόκειται για αποσπασματική περίπτωση ότι τα ΔΣ στην ΠΕΝΕΝ και σε άλλα σωματεία λειτουργούν ως θερμοκήπια ανάπτυξης φασιστών - χρυσαυγιτών, ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αποκάλυψη και την απομόνωσή τους από τους ίδιους τους ναυτεργάτες.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν την πάλη στα σωματεία, στα καράβια, κόντρα στους εφοπλιστές και τους υποτακτικούς τους, για την αλλαγή του συσχετισμού, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την κλιμάκωση της πάλης με γραμμή ρήξης και ανατροπής, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης.


Τ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ