Παρασκευή 13 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβάρει κουστούμι για τη φιέστα του ΤAP ο πρωθυπουργός

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει την ερχόμενη Τρίτη, 17/5, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, για να παρευρεθεί στην εκδήλωση των εγκαινίων εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) όπου θα μιλήσει, σε μια φιέστα που θα στηθεί με λογύδρια περί «ανάπτυξης» και «ανάκαμψης», δηλαδή κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Καθώς η κατασκευή του TAP αναμένεται να κοστίσει περίπου 6 δισ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης - EBRD (προβάλλεται ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μια γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα με μετοχικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρωθεί από 60 χώρες και δύο διεθνείς οργανισμούς) εξετάζει να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού με ποσό έως 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο «Reuters» ο διευθύνων σύμβουλος του κλάδου Ενέργειας της τράπεζας, Ρ. Πουλίτι.

«Εξετάζουμε να δώσουμε ποσό έως 500 εκατ. ευρώ από δικά μας κεφάλαια για τον TAP και θα προσπαθήσουμε να συμφωνήσουμε με άλλες τράπεζες κοινοπρακτικό δάνειο έως 1 δισ. ευρώ», είπε. «Μαζί με τη χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, κεφάλαια από χρηματοδότες του έργου και από οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, νομίζω ότι (σ.σ: το έργο) θα χρηματοδοτηθεί πλήρως», εκτίμησε.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org