Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στη Βουλγαρία, με ανησυχίες για την «αστάθεια»

Τη βούληση του κόμματός του να συνεχίσει την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους, εντός και εκτός συνόρων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία, όπου χτες συναντήθηκε, στη Σόφια, με τον Πρόεδρο της χώρας, Ρ. Πλεβνελίεφ, και τον πρωθυπουργό, Μπ. Μπορίσοφ.

Ο Κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις του υπεραμύνθηκε της σημασίας της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη σταθερότητα της Βαλκανικής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Οι δύο πλευρές, απ' τη σκοπιά πάντα των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων των δύο κρατών, συμφώνησαν στη διατήρηση αυτής της συνεργασίας και στην περαιτέρω ενδυνάμωση, εμβάθυνση και διεύρυνσή της.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην τοποθέτηση της όποιας λύσης στο πλαίσιο της ΕΕ, απ' όπου μέχρι στιγμής έχει προκύψει η γνωστή συμφωνία με την Τουρκία, που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Ο Κ. Μητσοτάκης και οι συνομιλητές του φέρονται να συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στο ζήτημα της ασφάλειας.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι είχε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση, ότι συνέπεσαν οι διαγνώσεις τους ως προς τη «γενικότερη αστάθεια, η οποία υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» και πως μετέφερε την αγωνία του για τις δηλώσεις Ερντογάν «οι οποίες αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λοζάνης, τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο στηρίζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ακολούθως, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία σε Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, τάζοντάς τους νέες φοροαπαλλαγές και κίνητρα, λέγοντας πως η ΝΔ «είναι το κόμμα το οποίο πιστεύει ότι μόνο μέσα από μία γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών μπορεί να έρθει ανάπτυξη στη χώρα. Και μόνο με μία τέτοια μείωση φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη, μπορεί να αποτελέσει ικανό κίνητρο για να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ