Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ξεχωριστή η συμβολή του Φιντέλ στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά να αποχαιρετήσουν τον Φιντέλ στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα

Copyright 2016 The Associated

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά να αποχαιρετήσουν τον Φιντέλ στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα
H Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας (που συσπειρώνει 28 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ) απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας για την απώλεια του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο.

Στο μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«H Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του ΚΚ Κούβας και τον κουβανικό λαό για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη τους, του επικεφαλής της Κουβανικής Επανάστασης, συντρόφου Φιντέλ Κάστρο.

Ο σύντροφος Φιντέλ Κάστρο συνιστά μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Συνδύασε τον πόθο του κουβανικού λαού για κυριαρχία με τον αγώνα για το σοσιαλισμό. Εχει ξεχωριστή συμβολή στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στην ανειρήνευτη πάλη του με το καπιταλιστικό σύστημα.

Ο σύντροφος Φιντέλ ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στην πάλη του κουβανικού λαού και την επικράτηση της Κουβανικής Επανάστασης, με τη βοήθεια της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών και τη δραστήρια διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, παρά τις αντίξοες συνθήκες του πολύχρονου αποκλεισμού, την ένοπλη επέμβαση και τις διαρκείς συνωμοσίες του ιμπεριαλισμού. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, και στην Κούβα ο σοσιαλισμός απέδειξε τη μεγάλη ανωτερότητά του, με πρωτόγνωρες κατακτήσεις, που αποτελούν ακόμη και σήμερα άπιαστο όνειρο για τους εργαζόμενους στον καπιταλιστικό κόσμο. Με τη συνεισφορά του, ο Φιντέλ καθοδήγησε τον αγώνα της εργατικής τάξης της Κούβας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας και μιας εξουσίας που δεν στηρίζεται στην εκμετάλλευση και το καπιταλιστικό κέρδος. Eίναι μεγάλη η προσφορά του στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, στην επαναστατική επαγρύπνηση απέναντι στους αντιπάλους του σοσιαλισμού, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που έχουν διαρκή επιδίωξη να υπονομεύσουν το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης στην Κούβα.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία απευθύνει ύστατο χαιρετισμό στον σύντροφο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο κι εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στην πάλη του κουβανικού λαού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org