Σάββατο 19 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Εμπαιγμός σε εργάτες, αγρότες και μειονότητα

Τα «αγροτικά καλάθια» και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο (!) παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου σαν «λύση» στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής

Την υποταγή του λαού στη βαρβαρότητα της πολιτικής που υπηρετεί η κυβέρνηση, απαίτησε χτες ο Γ. Παπανδρέου από την Κομοτηνή. «Ζητάμε τη συμμετοχή του πολίτη στην αλλαγή», ισχυρίστηκε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της περιοδείας του στη Θράκη, ζητώντας ουσιαστικά από τους εργαζόμενους να γίνουν συμμέτοχοι στη σφαγή τους.

Με προκλητικό τρόπο, είπε ότι όσοι σήμερα «διαμαρτύρονται για τα προβλήματα κάνουν καλά και διαμαρτύρονται», ισχυριζόμενος ότι «θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς που διαμαρτύρονται, αλλά δεν φθάνει μόνο η διαμαρτυρία για να βρεθεί λύση». Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, «λύση» είναι να γονατίσουν τα λαϊκά στρώματα για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, αφού, όπως είπε, πρέπει «να τα καταφέρει η Ελλάδα ώστε να μη χρειάζεται δάνειες δυνάμεις, τρόικα και μνημόνια».

Στην ομιλία αναφέρθηκε, ακόμα, στο θέμα των μεταναστών και υπεραμύνθηκε του αντιδραστικού σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία φράχτη στον Εβρο. «Ο θόρυβος που γίνεται γα τον φράχτη είναι υπερβολικός, αφού θα έχει μήκος μόνο 12 χλμ.» (!) υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν σχετικά με την απάνθρωπη «επαναπροώθηση των μεταναστών».

Αναφέρθηκε, επίσης, στα χρυσωρυχεία της Θράκης, τα δικαιώματα των οποίων οι κυβερνήσεις του δικομματισμού έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα προχωρήσει η επένδυση αν δεν τη θέλει η κοινωνία». Βέβαια, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η παράδοση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο είναι στρατηγική της κυβέρνησης.

Από την Κομοτηνή, η κυβέρνηση έδωσε χτες συνέχεια και στην εξαπάτηση των μικρομεσαίων αγροτών, στήνοντας άλλη μια φιέστα για το λεγόμενο «καλάθι αγροτικών προϊόντων» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπήρξε ειδική ενότητα με αυτό το θέμα, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και ζήτησε «από τις τοπικές δυνάμεις να στηρίζουν το καλάθι προϊόντων, τα οποία είναι τα προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή, που είναι ουσιαστικά το καλάθι της μεσογειακής διατροφής».

Πριν από την την ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το χωριό Δημάριο στο Νομό Ξάνθης, όπου ζουν μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «δίνει μάχη για να μην υπάρχουν διακρίσεις και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος».

Για τα οξυμένα και τεράστια προβλήματα της μειονότητας και των κατοίκων του χωριού Δημάριο, που ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια καπνών, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι «αλλαγές» που φέρνει η κυβέρνηση και ο «Καλλικράτης» θα δώσουν λύση στα προβλήματά τους!

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι γρήγορα «θα καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο» (!) και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδίκασαν τα αγροτικά «καλάθια» της κυβέρνησης(2011-03-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στην Κομοτηνή(2011-02-18 00:00:00.0)
Να μην παρθούν νέα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των μεταναστών(2011-01-14 00:00:00.0)
Εμπαιγμός με «αγροτικά καλάθια»(2010-12-14 00:00:00.0)
«Εμπλέκουν» τη Θράκη(2007-01-11 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν την εξαφάνιση(1999-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ