Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας

Μαζική διαμαρτυρία χτες στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεις στη Δυτική Αθήνα το επόμενο διάστημα

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο Ολυμπιακό Χωριό
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο Ολυμπιακό Χωριό
Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου για το θέμα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ζητήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση της Πολυκλινικής, η οποία προφασίστηκε τη συμμετοχή της σε σύσκεψη.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου επισημαίνει πως «η Πολυκλινική λειτουργεί καθαρά σαν ιδιωτική μονάδα Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ), είναι ΔΕΚΟ και χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, ενώ το κτίριο ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), δηλαδή στους εργαζόμενους της χώρας μας. Αφού, λοιπόν, η Πολυκλινική ανήκει στο Δημόσιο και η λειτουργία της χρηματοδοτείται από το κράτος, δηλαδή από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας, θεωρούμε απαράδεκτη τη συνέχιση της λειτουργίας της σαν ιδιωτικής μονάδας Υγείας και από τη νέα κυβέρνηση, που χρεώνει με 10 ευρώ την κάθε επίσκεψη (εφόσον υπάρχει ραντεβού) και 20 ευρώ για τα έκτακτα περιστατικά (χωρίς ραντεβού), ενώ ταυτόχρονα πληρώνονται και οι εξετάσεις».

Η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί: Να περάσει η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στο υπουργείο Υγείας. Να ενταχθεί άμεσα στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, σε 24ωρη βάση. Να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους, ανέργους και ανασφάλιστους.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των συντονισμένων πρωτοβουλιών για τα ζητήματα της Υγείας, οι Λαϊκές Επιτροπές από τη Δυτική Αθήνα και πλήθος φορέων που πρόσφατα πραγματοποίησαν σύσκεψη, αποφάσισαν να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι (πλ. Δημαρχείου).

Στόχος είναι το διάστημα που μεσολαβεί να αναπτυχθεί πλούσια δράση σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, σε χώρους δουλειάς, στα ΠΕΔΥ, στους χώρους ιδιωτικής Υγείας κ.ά., με στόχο να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα στον τομέα της Υγείας με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες και να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις στο πρόγραμμα δράσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί: Τη Δευτέρα 21/11, σύσκεψη του Εμπορικού Συλλόγου Πετρούπολης για τις αλλαγές σε Ασφαλιστικό - Φορολογικό και τις επιπτώσεις τους στις παροχές Υγείας. Την Τετάρτη 23/11, στις 8 π.μ., κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Τη Δευτέρα 28/11, στις 9 π.μ., κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου στο ΙΚΑ Περιστερίου.

Διαμαρτυρία στο «Κρατικό Νίκαιας»

Σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 25/11, στις 12.30 το μεσημέρι, στο προαύλιο του Νοσοκομείου Νίκαιας, καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), αντιδρώντας στις απολύσεις επικουρικών γιατρών και στις συνέπειες που έχουν όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στα ίδια τα νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι η ΕΙΝΑΠ έχει κηρύξει εκείνη τη μέρα στάση εργασίας (12 μ. έως 2 μ.μ.).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή λήγει η σύμβαση μιας επικουρικής γιατρού που υπηρετεί στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, πράγμα που συνεπάγεται κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία του. Στο Τμήμα υπηρετεί μόνο ένας ακόμα επικουρικός γιατρός, ενώ ο διευθυντής του συνταξιοδοτείται στο τέλος του έτους.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΗΠΑΚ σημειώνει: «Το παράδειγμα της Ενδοκρινολογικής Κλινικής, αν και είναι χαρακτηριστικό, σίγουρα δεν είναι το μοναδικό. Δεκάδες τμήματα λειτουργούν οριακά, βασίζονται σε επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Δεν θα ανεχτούμε να κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού! Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ