Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών μαχών

Σχολιάζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΕΒ για τα Εργασιακά, το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η παρέμβαση αυτή «δίνει το ρυθμό στην αντεργατική επίθεση για να κατοχυρωθούν παλιότερες αντεργατικές ανατροπές και να προχωρήσουν οι νέες, δηλαδή η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η διατήρηση και επέκταση του άθλιου κατώτερου μισθού, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο περιορισμός και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, η απελευθέρωση των απολύσεων.

Οι βιομήχανοι διατυπώνουν τις πάγιες απαιτήσεις τους και δεν το κρύβουν. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι στην ίδια μεριά με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες υλοποιούν τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με νόμους και μνημόνια. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, εκτός της ταξικής συνεργασίας, καλλιεργεί την αναμονή, την ηττοπάθεια, φρενάρει αγωνιστικές διαθέσεις».

«Οι μάσκες έπεσαν!», τονίζει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει: «Οσο προχωρά και βαθαίνει η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου με φόντο την οριστική συμφωνία στο νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, τόσο περισσότερο είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενημέρωσης, προετοιμασίας (...) Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητικά και αγωνιστικά τη μάχη της απεργίας στις 24 Νοέμβρη στο Δημόσιο αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους που απεργούν, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Παράλληλα, να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα σε οποιονδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ