Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ
Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό), στην οποία συμμετείχαν ο ΓΓ της ΚΕ, Σιτάραμ Γιετσούρι και το μέλος της Μριδούλ Ντε.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι στενές, συντροφικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα και υπήρξε συμφωνία για παραπέρα ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της κοινής δράσης στο πλαίσιο του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος την επόμενη περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ινδία και την Ελλάδα, τη δράση των δύο κομμάτων για τα συμφέροντα των εργαζομένων, την αντιλαϊκή επίθεση στις δύο χώρες και την ανάπτυξη των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Ιδιαίτερα εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τις διεθνείς εξελίξεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αναγκαιότητα ανάπτυξης της συντονισμένης πάλης των κομμουνιστικών κομμάτων και των λαών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΙ(Μ), που είναι προσκαλεσμένη από την ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και ο ΓΓ της ΚΕ, Σιτάραμ Γιετσούρι, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση, αύριο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org