Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΣΤΙΑΙΑ - ΑΙΔΗΨΟΣ
Απαράδεκτη απόφαση του δήμου για συμμετοχή σε αντικομμουνιστικό πρόγραμμα της ΕΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποδοχή έγκρισης ευρωπαϊκού έργου με τίτλο «REMEDY - η φωνή του παρελθόντος. Ανασύροντας μνήμες στην πολυπολιτισμικότητα». Το έργο αυτό είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης («Ευρώπη για τους πολίτες - ενεργή ευρωπαϊκή μνήμη») και στοχεύει, όπως ισχυρίζεται, στην απόδοση τιμής στα θύματα των λεγόμενων ολοκληρωτικών καθεστώτων, ταυτίζοντας ουσιαστικά τα σοσιαλιστικά κράτη της Ευρώπης με τη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία!

Την απόφαση καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Μόνο που ο στόχος της ΕΕ είναι πολύ συγκεκριμένος, είναι ο αντικομμουνισμός και η χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων και κύρια της νεολαίας με όπλο την παραχάραξη της Ιστορίας και την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού. Με πρόσχημα, δήθεν, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα γενικά και μέσα από την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, επιδιώκουν την αθώωση του φασιστικού τέρατος και της μήτρας που το γεννάει και το αναπαράγει, του καπιταλιστικού συστήματος.

Ταυτόχρονα, επιχειρούν να στοχοποιήσουν την πάλη του εργαζόμενου λαού, την κομμουνιστική δράση και ιδεολογία. Ηδη σε μια σειρά χώρες - μέλη της ΕΕ διώκονται ποινικά τα κομμουνιστικά κόμματα και η πολιτική δράση των κομμουνιστών.

Μια σειρά φορείς, ινστιτούτα και ΜΚΟ χρηματοδοτούνται αδρά από ευρωενωσιακά κονδύλια με διατεταγμένη αποστολή τη λασπολογία και τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού».

Η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως «με τη συμμετοχή της στις διάφορες αντιδραστικές - αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις, νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και στην αθώωση του φασισμού».

Τεράστιες, όμως, είναι οι ευθύνες που επωμίζεται και η δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας - Αιδηψού για την απόφαση που πήραν να ενισχύσουν αυτές τις αντιδραστικές, επικίνδυνες πολιτικές, προκειμένου, όπως δικαιολογήθηκαν, να εξασφαλίσουν κάποια κονδύλια από την ΕΕ!

«Μα η κατεύθυνση της ΕΕ και οι πολιτικές υποχρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και αποδέχεται η μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων, έχει μετατρέψει τους δήμους σε φοροεισπράκτορες, μηχανισμό εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών, που στερούν από το λαό σημαντικές υπηρεσίες και έργα», υπογραμμίζει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, της οποίας η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση: «Θεωρούμε ότι ο λαός μας διαθέτει τη μνήμη και την εμπειρία από το παρελθόν, βιώνει στο πετσί του σήμερα την αντιλαϊκή βαρβαρότητα των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Με αυτήν την πείρα μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίσει και την αντικομμουνιστική εκστρατεία και την αντιλαϊκή πολιτική, ανοίγοντας, με τη δική του συμμαχία, τους δικούς του αγώνες, το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία και ευημερία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Μαντούδι ο Γ. Μαρίνος(20/6/2020)
Ο Γιώργος Μαρίνος στην Εύβοια(9/2/2019)
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ(9/6/2018)
Συνεχίζεται η δραστηριότητα για τη μεγάλη επέτειο(8/6/2018)
Οταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούνταν στην Μπρατισλάβα...(22/8/2017)
Ηταν εκεί(3/11/1998)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org