Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Νέα αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με αφορμή τα Θρησκευτικά

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Νέα αντιπαράθεση στήθηκε τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εφαρμογή από φέτος νέων προγραμμάτων σπουδών στα Θρησκευτικά σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και σε όλους τους τύπους σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως πρόκειται για αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών και της Ορθοδοξίας, ενώ η ΝΔ, από την πλευρά της, κάνει λόγο για υποβάθμιση της διδασκαλίας για την Ορθόδοξη πίστη και «απαξιωτική άρνηση διαλόγου» από πλευράς υπουργείου, με εκατέρωθεν κατηγορίες για διχαστικές λογικές.

Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο

Σε σχόλιό του για το νέο αποπροσανατολιστικό καβγά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού χτες ψήφισαν χεράκι χεράκι την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού κι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζί πολλά από τα νέα μέτρα της πρώτης και δεύτερης "αξιολόγησης", βρήκαν νέο θέμα για να τσακωθούν. Αυτή τη φορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Οσο για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Φίλη να καταργηθούν κάποιοι αναχρονισμοί στο σχολείο, όπως είναι ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, εδώ η υποκρισία χτυπάει κόκκινο. Γιατί εξίσου αναχρονιστικό είναι μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγκάκι, ελλείψει αιθουσών, όπως επίσης ένας εκπαιδευτικός να τα κάνει όλα, για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μόνο που γι' αυτούς τους αναχρονισμούς η κυβέρνηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org