Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ
Εχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, με Ερώτησή του που κατέθεσε στην Επιτροπή της ΕΕ, ξεσκεπάζει τους ισχυρισμούς της ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις για την υγεία των ανθρώπων από τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, στηρίζοντας την άποψή της σε επιστημονικές μελέτες, παρά το ότι τα γεγονότα συνηγορούν για το αντίθετο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην προσπάθειά του να διευκρινιστεί η επικινδυνότητα, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον από τη χρήση τέτοιων βομβών, αναφέρει στην Ερώτησή του:

«Ο κ. Kinnock είπε ότι έγκυρες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως η χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουράνιου δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, παρά το ότι καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για το αντίθετο, όπως για παράδειγμα το έγγραφο του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ με υπογραφή Αύγουστο του 1993, το οποίο αναφέρει ότι "οι αναμενόμενες επιδράσεις στον άνθρωπο από την έκθεση σε σκόνη απεμπλουτισμένου ουράνιου είναι αύξηση εμφάνισης καρκίνου πνευμόνων και οστών".

Με επιστολή μου στις 13/2/2001 ζήτησα από τον κ. Kinnock να μου διαβιβάσει τις εν λόγω μελέτες. Στην απάντησή του με ενημέρωσε ότι διαβίβασε το αίτημά μου στην αρμόδια Επίτροπο Κα Wallstrom, αλλά μέχρι σήμερα, 5 μήνες μετά, δεν έχω λάβει καμία απάντηση και καμιά μελέτη.

Ερωτάται η Επιτροπή αν υπάρχουν πράγματι τέτοιες μελέτες και πότε σκοπεύει να τις διαβιβάσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ