Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ
Δε θα μπει φραγμός στην ενημέρωση

Τη βάρβαρη και αιματηρή εισβολή 200 πάνοπλων Ιταλών αστυνομικών στο κέντρο Τύπου του κοινωνικού φόρουμ της Γένοβας, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, χαρακτηρίζοντάς την ως απάνθρωπη και φασιστικού τύπου συμπεριφορά εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, κατά το διάστημα της συνόδου του G8.

Η ΠΟΕΣΥ, καταγγέλλει ακόμα στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ως απαράδεκτα και αντιδημοσιογραφικά τα αιματηρά γεγονότα. Τέλος, χαιρετίζει «τα περήφανα νιάτα που γέμισαν τους δρόμους της Γένοβας, αψηφώντας τις σφαίρες, τις αύρες, τα γκλομπ, τα δακρυγόνα και τα οδοφράγματα, για να διαδηλώσουν εναντίον της συνόδου της G8».

Την αγανάκτησή της για την αιματηρή εισβολή των Ιταλών αστυνομικών στο κέντρο Τύπου εκφράζει σε ανακοίνωση της και η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και καταγγέλλει «τη βαρβαρότητα της ιταλικής αστυνομίας και των πολιτικών της προϊσταμένων, δηλαδή της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι». Οπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, μέλη της που βρίσκονταν εκεί, κατήγγειλαν ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών θυμίζει φασιστικό καθεστώς λατινοαμερικάνικου τύπου. Καταλήγοντας τονίζει, ότι «οι σφαίρες, τα δακρυγόνα και τα γκλομπ δεν μπορούν να σταματήσουν τη δίκαιη εξέγερση εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ούτε να μπουν φραγμός στον αγώνα των δημοσιογράφων για την ακριβή και ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org