Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα παράδοξα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ τα ...σκαλιά του Μαξίμου από το πέρα - δώθε και τις επισκέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν και συζητούν με τον Κώστα Σημίτη. Τους τρατάρει το γλυκό του πρωθυπουργικού μαγείρου αυτός κι εκείνοι του λένε για την ανάγκη αλλαγών σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

Μετά, οι δεύτεροι βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις για το... κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, τα μηνύματα της Γένοβας κλπ., κλπ. στους δημοσιογράφους, για να διατηρείται το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος στην επικαιρότητα και, μαζί του, οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις.

Με δεδομένο, πάντως, ότι από εκεί πέρασε ή θα περάσει ολόκληρη σχεδόν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μπορείτε να μας εξηγήσετε το εξής παράδοξο: Πώς έγινε και προκύψανε ξαφνικά όλοι τους οπαδοί των αλλαγών; Μέχρι σήμερα, άλλοι κυβερνούσαν αυτή τη χώρα;

Προφανώς, όλοι θέλουν να κρατήσουν τις αποστάσεις τους και να δηλώνουν στο συνέδριο του Οκτώβρη ότι ...δεν είχαν ιδέα για το φόνο, δηλαδή, για την πολιτική που εφαρμόζεται.

Και πέρα απ' αυτό, αν τους ρωτήσει τι συγκεκριμένα αλλαγές θέλουν, θα φρίξει... Χειρότερα κι απ' τον Μάνο...

EXOYN περάσει τόσες μέρες και οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να επιμένουν στους ισχυρισμούς τους σχετικά με την περίφημη λίστα που παρέδωσαν στις Ιταλικές Αρχές.

Δε φτάνει δηλαδή που εκτέθηκαν όσο δεν παίρνει άλλο, θέλουν να μας βγάλουν όλους τρελούς τώρα. Δε γίνεται, όμως, πώς να το κάνουμε. Και καλά να τα 'χουν με την κοινή γνώμη και πειθήνιοι στη Γιουροπόλ και στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφάλειας είναι αδύνατον, ας το καταλάβουν.

Μάλλον τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου πρέπει να μάθουν να σιωπούν, γιατί όσο περισσότερο μιλάνε τόσο περισσότερο εκτίθενται. Σε λίγο θα μας πουν ότι η λίστα έπεσε από την τσέπη κάποιου της Ασφάλειας και όλως τυχαίως τη βρήκε κάποιος υπάλληλος της ιταλικής πρεσβείας...


Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΟΙΤΑ ΝΑ δεις που δεν πιάνουν με τίποτε, βρε παιδί μου, οι παραινέσεις του ΝΑΤΟ προς τις αλβανόφωνες ομάδες των μισθοφόρων που δρουν στο Τέτοβο. Γιατί άραγε δεν έχουν αρκετή πειθώ, λέτε, οι Αμερικανοί;

Το παιγνίδι παίζεται μεθοδικά είναι φανερό. Το διαίρει και βασίλευε λειτουργεί σε όλο του το μεγαλείο και οι ΗΠΑ σταθεροποιούν την κυριαρχία τους με τίμημα την εδαφική ακεραιότητα της ΠΓΔΜ. Κι όσο περνά ο καιρός, το κάνουν όλο και πιο εξόφθαλμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ