Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Τα μέτρα καταστρέφουν και το φτωχομεσαίο αγρότη

Eurokinissi

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε: «Δεν καταφέρατε, παρά τα ψέματα και τις αλχημείες σας, να κάνετε το λαό συμμέτοχο στην εξόντωση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Γι' αυτό υπήρχε χτες τρομοκρατία από την εργοδοσία, με ανοχή της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια κάμψης της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων, αλλά και της νεολαίας που βγήκε μπροστά απέναντι στο νόμο - λαιμητόμο».

«Το φόβο σας δείχνετε», τόνισε, προσθέτοντας ότι γι' αυτό η κυβέρνηση, παρά τις δήθεν δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, διατηρεί κανονικά τα αγροτοδικεία, απορρίπτοντας βέβαια τις σχετικές τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργησή τους.

Η Δ. Μανωλάκου έκανε ειδική αναφορά στους μικρομεσαίους αγρότες και στο καίριο πλήγμα που δέχονται μέσω του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε «το κακούργημα του αιώνα», καθώς, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση για εισόδημα 10.000 ευρώ ζητά 2.720 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, όταν σήμερα πάνω από το 50% των αγροτών δεν έχει να πληρώσει το μέσο ασφάλιστρο.

Τόνισε πως η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα και προκαλεί τους αγρότες, καθώς πέρα των 2.720 ευρώ ασφάλιστρα, από τα υπόλοιπα 7.280 που απομένουν για 10.000 ευρώ εισόδημα, πρέπει να πληρωθούν ΦΠΑ 23% για τρόφιμα και αγροτικά εφόδια, ο ΕΝΦΙΑ για σπίτι και χωράφια, ο ειδικός φόρος στην Ενέργεια, χαράτσι στον ΟΣΔΕ, εισφορά στον ΕΛΓΑ και, όπως είπε, «τελειωμό δεν έχει η φοροεπιδρομή», διότι θα πρέπει ακόμα να πληρωθούν φάρμακα και περίθαλψη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ απαίτησε, επίσης, να αποσυρθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατάργηση της αναγκαστικότητας της Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ