Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Επιδοτήσεις για τους εφοπλιστές, άγριο χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, αναφερόμενος στο λεγόμενο «αφορολόγητο των αγροτών», επισήμανε ότι «στην ουσία, με το ένα χέρι κάνατε το αφορολόγητο και με το άλλο χέρι το αρπάζετε. Φορολογείτε τη βασική ενίσχυση, η οποία είναι το 60%, το 70% και το 80%» του εισοδήματος των αγροτών, «ιδιαίτερα στο θεσσαλικό κάμπο, όπου πολλά προϊόντα δεν παίρνουν» καμία άλλη ενίσχυση ή επιδότηση. «Επομένως, τι κάνετε; Πετσοκόβετε στην κυριολεξία τους αγρότες».

Οπως σημείωσε, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά «σήμερα, με τις υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές, που είναι περίπου 900 ευρώ, το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι και σε ορεινές, φτωχές περιοχές αυτό το ποσοστό φτάνει στο 60%, στο 70%. Τώρα με τον τριπλασιασμό που κάνετε σταδιακά στις εισφορές, κανένας φτωχός αγρότης δεν θα μπορεί να πληρώσει. Θα μείνουν χωρίς Ασφάλιση σήμερα και χωρίς σύνταξη αύριο. Τα μεγάλα θύματα θα είναι κυρίως οι γυναίκες αγρότισσες».

Εκεί, τόνισε, που «φαίνεται όλο το "μεγαλείο" του ταξικού χαρακτήρα της πολιτικής σας, είναι ότι κόβετε την επιστροφή φόρου στους αγρότες, ενώ συντηρείτε και δίνετε επιδοτήσεις στους εφοπλιστές», χώρια το αφορολόγητο στα καύσιμά τους.

«Σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες», κατέληξε, «έχουν πείρα. Βλέπουν ότι δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που τους συνθλίβει για το κέρδος των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ