Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ο λαός να μην κάνει πίσω από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του

Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει το «έργο» που είχαν αφήσει στη μέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «ενός έργου που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του '90» και είναι «η οριστική κατεδάφιση του χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης». Από αυτή την άποψη, όπως σημείωσε, έχει δίκιο ο υπουργός Εργασίας να κάνει λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή». Να νιώθει περήφανος που υλοποιεί «τη στρατηγική επιδίωξη της αστικής τάξης, για έναν εργαζόμενο πολύ φθηνό, χωρίς συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», αξιοποιώντας «μάλιστα και το σύνολο των επιχειρημάτων της καταστροφολογίας που χρησιμοποιούσαν οι υποτιθέμενοι πολιτικοί σας αντίπαλοι».

Πρόσθεσε ότι ο ταξικός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής «φαίνεται και στο φορολογικό πακέτο», του οποίου η πρώτη δόση συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση γδέρνει τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται τώρα να πληρώσουν άλλα 3,6 δισ. ευρώ φόρους, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα λεγόμενα μέτρα - κάβα, ενώ την ίδια ώρα φέρνει τροπολογίες νύχτα για να απαλλάξει τους βιομήχανους, ακόμα και από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, «έχετε αφήσει στους εφοπλιστές το αφορολόγητο, στους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους επίσης, ενώ το σχέδιο που έδωσε στη διαβούλευση για τον "αναπτυξιακό νόμο" ο κ. Σταθάκης, προβλέπει σταθερό φορολογικό σύστημα και νέα φορολογικά προνόμια για τους επιχειρηματίες, χαμηλότερους συντελεστές για τις νέες επενδύσεις, αλλοδαπές και εγχώριες».

Επισήμανε ότι για την κυβέρνηση «είναι πολύ εύκολος "αντίπαλος" η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», γιατί οι όποιες διαφορές τους είναι στο μείγμα διαχείρισης. Ομως δεν πρέπει, τόνισε, «ο λαός να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Ποιος κάνει τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Στο επίκεντρο πρέπει να μπουν οι ανάγκες του. Με αυτές πρέπει να αντιπαρατεθεί και τη διεκδίκηση αυτών πρέπει να ικανοποιήσει, οργανώνοντας την πάλη για γενικότερες ρήξεις, αλλαγές και ανατροπές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο φορολεηλασίας(2023-09-05 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί το ΚΚΕ το αντίπαλο δέος της αντιλαϊκής πολιτικής(2019-05-10 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή(2010-04-01 00:00:00.0)
Εργαλείο αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων(2006-01-15 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο(2004-07-22 00:00:00.0)
Συνάντηση ΓΣΕΕ με Καραμανλή(1999-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ