Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
Νέες τουρκικές προκλήσεις με τις πλάτες του ΝΑΤΟ

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με τις πλάτες της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 που αναπτύχθηκε στο αρχιπέλαγος με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, χτες, 10 τουρκικά αεροσκάφη (τα 4 οπλισμένα) και 2 ελικόπτερα προχώρησαν σε 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 15 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, στο βορειοανατολικό, στο κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Παραπέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «OnAlert», και σε άλλο ένα δείγμα ότι τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε τίποτε δεν προστατεύονται από την παρουσία εδώ του ΝΑΤΟ, το ένα από τα τουρκικά ελικόπτερα που παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο - καθώς πέταξε χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης - ανήμερα της άφιξης στην Αθήνα της Γερμανίδας υπουργού Αμυνας, προσνηώθηκε στη ναυαρχίδα της SNMG2, τη γερμανική φρεγάτα «ΒΟΝΝ», μεταφέροντας δημοσιογράφους στο ΝΑΤΟικό πλοίο.

Τέλος, η Αγκυρα κλιμακώνοντας την ένταση, και σε συνέχεια υπερπτήσεων τις προηγούμενες μέρες πάνω από ελληνικά νησιά στην ίδια περιοχή, ετοιμάζει άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR) από 27/4 μέχρι 5/5 σε μια εκτεταμένη περιοχή βόρεια των Οινουσσών, της Χίου και των Ψαρών, μέχρι νότια της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ