Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Αποχώρησε ο Χ. Θεοχάρης

Μετά τις αποστάσεις που κρατούσε τελευταία και τις διαφοροποιήσεις του από την ηγεσία του Ποταμιού, ο βουλευτής Χ. Θεοχάρης επισημοποίησε χτες την «ανεξαρτητοποίησή» του, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Εξάλλου, σε επιστολή του προς τον Στ. Θεοδωράκη, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο (...) Εγιναν όμως λάθη: Ελλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων. Πάνω απ' όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη».

Σήμερα, λέει, «εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ». Και καταλήγει: «Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν».

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του αργότερα από τη Βουλή απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα για τις μελλοντικές κινήσεις ή συνεργασίες του.

Απαντώντας στα περί «πολυγλωσσίας», το Γραφείο Τύπου του Ποταμιού, κατηγορεί τον Χ. Θεοχάρη ότι αυτός ήταν που πρώτος συνιστούσε συνεργασία πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη ΝΔ. Αναφέρει ακόμα ότι χτες κλήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού, για «να δώσει εξηγήσεις μετά απόκαταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης».

«Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του βουλευτή. Ηθη παλαιοκομματικά».

Η αναφορά στη βουλευτική έδρα, βέβαια, δεν είναι τυχαία, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού μένει πλέον με 10 βουλευτές, με ερώτημα αν την πορεία Θεοχάρη θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του μορφώματος (π.χ. ο Ι. Φωτήλας).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ