Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Ισχυρίζεται πως όλα βαίνουν καλώς...

Σχεδόν ειδυλλιακή παρουσίασε την κατάσταση στο Προσφυγικό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χτες. «Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Από τον Πειραιά έχουν μετακινηθεί ήδη 1.650 πρόσφυγες προς κέντρα φιλοξενίας, ενώ αναμένονται άμεσα και νέες μετακινήσεις. Η δημιουργία νέων θέσεων φιλοξενίας προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό» υποστήριξε, θέτοντας μόνο ζήτημα άμεσης έναρξης της επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία σε χώρες της ΕΕ για την «επιτυχή εφαρμογή της συμφωνίας».

«Η συνεπής υλοποίηση της συμφωνίας απ' όλα τα μέρη είναι η βάση, ώστε η διαχείριση του Προσφυγικού να γίνεται διαρκώς αποτελεσματικότερη» σημείωσε η Ολγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην ίδια συμφωνία που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους, αν η ΕΕ δεν απελευθερώσει τη βίζα για τους Τούρκους, τότε η συμφωνία παύει να ισχύει, λέγοντας ότι «όπως σε κάθε συμφωνία και στη συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, προφανώς και οι δύο πλευρές θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Και τα συμφωνηθέντα αναφέρουν την πορεία της διαδικασίας της βίζας και πώς θα γίνει για την πλευρά της Τουρκίας. Και με βάση αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι όροι και από τις δύο πλευρές. Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατόν να έχει αποτελέσματα, αν κάποια από τις πλευρές δεν τηρεί τους κανόνες, δεν τηρεί τις προϋποθέσεις τις οποίες έχει δεχτεί και έχει συνυπογράψει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ