Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»
Με ξεφτισμένες αντιμνημονιακές και άλλες σημαίες ευκαιρίας

Την επίσημη παρουσίαση του κόμματος που ιδρύει, με τίτλο «Πλεύση Ελευθερίας» έκανε χτες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεσκονίζοντας συνθήματα του «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία πριν από μερικά χρόνια όχι μόνο «κουκούλωσαν» τον υπαίτιο για τα δεινά του λαού, αλλά και συνέβαλαν στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση λαϊκών δυνάμεων στα προτάγματα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, περίσσεψαν οι μεγαλοστομίες για «δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέσυρε την αντιμνημονιακή ρητορική, μιλώντας π.χ. για «αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας», απέφυγε όμως επιμελώς να εξηγήσει τίνος τα συμφέροντα υπαγόρευσαν τα μνημόνια, ποιος επιβάλλει την υλοποίησή τους κ.λπ., αφού τότε θα έπρεπε να καταδείξει την αστική τάξη και την ανάγκη θωράκισης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας της, τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Αντ' αυτών, στηλιτεύτηκε ο διαχρονικά αποδιοπομπαίος τράγος της «τραπεζοκρατίας» και των σκοτεινών συμφερόντων.

Επιστρατεύτηκαν ακόμα τα γνωστά περί «ανάκτησης της δημοκρατικής, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας», ενώ φυσικά δεν έλειψε απ' τον κατάλογο των αιτημάτων η αποκήρυξη του δημόσιου χρέους, με «διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου που είναι μη βιώσιμο», προφανώς χωρίς καμία αναφορά για το ποιος το προκάλεσε και ποιος επωφελήθηκε από αυτό.

Στο μεταξύ, πρόταση για «εκλογική συνεργασία» στο νεότευκτο κόμμα απηύθυνε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ