Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αρση ασυλίας χρυσαυγίτη βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση

Την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ι. Σαχινίδη αποφάσισε, χτες, η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά από μήνυση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, την οποία ο Ι. Σαχινίδης είχε χαρακτηρίσει ηθικό αυτουργό της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Από τους 189 παρόντες βουλευτές, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 183, κατά ψήφισαν 4 βουλευτές ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν παρών. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης.

Η πλειοψηφία της Ολομέλειας απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Δέδε, για παράλειψη στοιχείων στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» όταν ήταν διευθυντής στο ΕΣΥ. Κατά της άρσης ψήφισαν 108 βουλευτές, υπέρ 78 και 3 βουλευτές ψήφισαν παρών. Να σημειωθεί εδώ ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε ψηφίσει ομόφωνα να αρθεί η ασυλία του βουλευτή. Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας.

Τέλος, η Ολομέλεια αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να απορρίψει το εισαγγελικό αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου για συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Κατά της άρσης ψήφισαν 177 βουλευτές και 12 υπέρ. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ